Antena Meniu Search
x

Cântăreţul de muzică soul Charles Bradley a murit la vârsta de 68 de ani

Cântăreţul soul Charles Bradley, care a devenit cunoscut în 2011, când şi-a lansat albumul de debut, ”No Time For Dreaming”, a murit la vârsta de 68 de ani.

Cântăreţul soul Charles Bradley, care a devenit cunoscut în 2011, când şi-a lansat albumul de debut, ”No Time For Dreaming”, a murit la vârsta de 68 de ani, după o perioadă în care a suferit de cancer, informează BBC.

Charles Bradley, care obişnuia să îl imite pe James Brown, şi-a lansat primul album, ”No Time For Dreaming”, în 2011, când avea vârsta de 62 de ani. 

Recent, artistul şi-a reliuat concertele live după ce a urmat un tratament pentru cancer de stomac în cea de-a doua jumătate a anului trecut.

Artistul a decedat la doar două săptămâni după ce concertele rămase în turneul său din acest an au fost anulate, din cauza problemelor sale de sănătate.  

Charles Bradley a trăit o perioadă pe străzi, petrecându-şi nopţile în trenuri de metrou din New York.

Însă, a continuat să aspire la o carieră în muzică, fiind inspirat în adolescenţă de cântăreţul James Brown, pe care l-a ascultat într-un concert.

La începutul anilor 2000, a semnat un contract cu o casă de discuri şi a cântat în deschiderea unui turneu al cântăreţei soul Sharon Jones, care a decedat anul trecut, la vârsta de 60 de ani.

Charles Bradley a înregistrat mai multe melodii înainte de a lansa, cu un deceniu mai târziu, albumul ”No Time for Dreaming”. Acesta a fost numit de revista Rolling Stone unul dintre cele mai bune albume ale anului.

Cântăreţul a susţinut concerte live la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică din lume, precum Glastonbury, Coachella şi Primavera Sound.

După ”No Time For Dreaming”, Charles Bradley a mai lansat albumele ”Victim Of Love” (2013) şi ”Changes” (2016). 

Artistul a inspirat un documentar intitulat ”Charles Bradley: Soul of America”, care prezită povestea sa de la momentul în care a semnat pentru prima dată un contract cu o casă de discuri, într-o perioadă în care trăia în sărăcie extremă, până la show-ul de lansare a albumului său, care a fost sold-out.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Cântăreţul de muzică soul Charles Bradley a murit la vârsta de 68 de ani