Antena Meniu Search
x

Video Care este locul hygge al lui Cornel Ilie? Artistul răspunde tuturor întrebărilor

Hygge înseamnă arta de a crea intimitate, sentimentul de acasă. Şi tocmai de aceea, pentru că vedetele au şi ele un astfel de colţ magic, să-i spunem, am ales să discutăm despre lucruri mai personale. Joia este guvernată de planeta norocului, Jupiter, aşa că era imposibil să nu începem promiţător. Primul invitat, Cornel Ilie, nu a refuzat nicio întrebare. 

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 11.02.2021, 14:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Hygge este un concept danez care înseamnă arta de a crea intimitate. Practic este ingredientul secret al reţetei fericirii. În română nu are o traducere exactă, însă, îl putem compara cu alăturarea cuvintelor bine şi linişte, adică binişte. 

Rosse: Ei bine şi eu am avut puţin noroc pentru că primul meu invitat, Cornel Ilie, nu a refuzat nicio întrebare. Poate şi pentru că atmosfera a fost una relaxată, sau cum se spune mai nou, "hoo-ga".

Artiştii sunt cei care pun preţ pe orice detaliu atunci când vine vorba de inspiraţie. Pe Cornel l-am găsit, evident, lângă pian. Hygge al lui. 

Cornel Ilie: Cred că este un upgrade urban la Feng-Shui. Oriunde găsesc muzică, acolo e locul meu de linişte, locul meu de calm. Muzică poţi să găseşti în orice. Într-un om, într-o situaţie. Nu degeaba în filme şi desene animate când cineva se îndrăgosteşte se aud viori.

Rosse: Pentru că ne aflăm într-un loc care te inspiră ţi-am pregătit un joc. Sunt trei plicuri în care se află diferite întrebări. Regulile sunt: trebuie să răspunzi la toate şi dacă ai făcut ceva de pe listă, laşi un deget jos. Sunt numerotate. 

Cornel Ilie: Ştiu din start ce iau, numărul 3. 

Î: Niciodată nu am avut un one-night stand.

Cornel Ilie: Am avut, dar în perioada în care era la început trupa noastră. Abia întâlneam spiritul acela de sex şi rock'n'roll. Se crease toată aura asta între cei de pe scenă şi public şi pentru noi era mai uşor să avem parte de aşa ceva. 

Î: Niciodată nu am făcut un compromis pentru a avea succes.

Cornel Ilie: Sigur am făcut, dar nu din acelea care să îmi sape în principii adânc. Pe la începuturi trebuia să promovăm un cântec, să mergem pe la televiziuni ca să ştie lumea de noi. Nu ne plăcea să mergem la toate emisiunile. Nu credeam că publicul nostru e cel care se uită la acel gen de emisiune. 

Î: Niciodată nu am făcut ceva de care nu mă credeam în stare.

Cornel Ilie: Unul dintre lucrurile pe care nu credeam vreodată să le fac. Am mers la o emisiune şi a trebuit să mănânc gândaci. Mi-am dat seama că totul pleca din creierul meu. 

Î: Niciodată nu am sufeit din dragoste.

Cornel Ilie: Şi atunci de unde muzică. ba da, am suferit. Te inspiră şi sapă foarte mult în tine, te duce într-o prăpastie la care nu ai cum să ajungi altfel. Ulterior, după ce am disecat tot, am rămas prieten cu toate fostele mele.

Rosse: Care a fost cea mai dureroasă şi legată de ce piesă de-ale tale este?

Cornel Ilie: Vino, du-te!. Poate să fie şi Pleacă, toate care sunt cu semnul exclamării.

Rosse: Ai plâns?

Cornel Ilie: Da, am plâns. Este o putere să plângi când vrei să plângi, nu o slăbiciune. 

Î: Niciodată nu am folosit aplicaţii de dating. 

Cornel Ilie: Nu m-a atras niciodată. 

Î: Niciodată nu am înşelat. 

Cornel Ilie: Ba da, am înşelat. S-a întâmplat şi asta, în ambele variante. O slăbiciune, că am cedat, nu mai ştiu de ce. 

Î: Niciodată nu am avut o relaţie de care nimeni nu a aflat.

Cornel Ilie: Da. 

Rosse: A fost palpitant?

Cornel Ilie: Toată starea este destul de incitantă. Tot ce poate fi secret, tabu, are o doză de senzualitate, incitare. Fusese o pasiune scurtă, dar intensă. 

Rosse: O persoană publică? 

Cornel Ilie: Da. mai multe. 

Î: Niciodată nu am primit de la un reporter întrebarea pe care mi-am dorit să o aud.

Cornel Ilie: De prea multe ori am primit aceleaşi întrebări. Mi-era ciudă că nu s-a deocumentat, dar am primit şi care mi-au plăcut foarte mult pentru că nu mă așteptam la ele.

Rosse: Ce ţi-ai fi forit să te întreb acum?

Cornel Ilie: Eu nu mi-aş fi dorit nici asta să mă întrebi. 

Rosse: Ultima ta şansă să te întreb ceva ce nu ai fost întrebat.

Cornel Ilie: Care e mâncarea mea preferată, griş cu lapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri Mondene » Care este locul hygge al lui Cornel Ilie? Artistul răspunde tuturor întrebărilor