Antena Meniu Search
x

Celebrele creaţii semnate Yves Saint Laurent pot fi admirate acum într-un muzeu ce-i poartă numele designerului

O nouă atracţie turistică se află în inima oraşului Marrakech, una dintre destinaţiile favorite ale creatorului de modă francez Yves Saint Laurent.

Vezi și

O nouă atracţie turistică se află în inima oraşului Marrakech, una dintre destinaţiile favorite ale creatorului de modă francez Yves Saint Laurent. Celebrul designer obişnuia să viziteze des oraşul despre care spunea că este o sursă de inspiraţie.

La umbra faţadei roşii din cărămidă şi granit, care îmbracă muzeul Yves Saint Laurent, vizitatorii aşteaptă nerăbători să păşească în universul celui mai mare designer al secolului 20. Clădirea, construită de o firmă franceză, se întinde pe o suprafaţă de 4 mii de metri pătraţi. Amplasată în apropiere de Grădina Majorelle, o atracţie turistică de excepţie cumpărată de Yves Saint Laurent şi Pierre Berge în 1980, noua clădire este un simbol al oraşului Marrakech. 

Bjorn Dahlstrom, directorul muzeului:

Este un spaţiu opac. Avem foarte multe materiale textile, deci ne-am asigurat că nu intră prea multă lumină în interiorul clădirii. Este un omagiu pentru arhitectura tradițională din Marrakech.

În timp ce Parisul era atelierul de creaţie al designerului francez, oraşul din sud-vestul Marocului era destinaţia în care Yves Saint Laurent venea pentru inspiraţie. 

Bjorn Dahlstrom, directorul muzeului:

Când a venit aici, în 1966, Yves Saint Laurent a avut această revelație cu privire la culori și acest lucru a jucat un rol imens în cariera sa, până la închiderea, în 2002, a atelierului său parizian. Așa că expoziţia se concentrează pe inspiraţia lui Yves Saint Laurent.

În interiorul muzeului, vizitatorii pot admira creaţiile desigernului francez, care ies în evidenţă, în contrast cu încăperea întunecată. Tot acolo se află şi un portret de 5 metri înălţime al creatorului  de modă. Printre creaţiile lui Yves Saint Laurent se regăsesc şi tradiţionalele ii româneşti, brodate cu fir de mătase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Celebrele creaţii semnate Yves Saint Laurent pot fi admirate acum într-un muzeu ce-i poartă numele designerului