Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cold War al lui Pawel Pawlikowski, marele câştigător de la gala Academiei de Film Europene

Cold War, scris şi regizat de Pawel Pawlikowski, a fost desemnat "cel mai bun film european" la cea de-a 31-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene.

de Redactia Observator

la 16.12.2018 , 08:00

Pawel Pawlikowski, regizorul filmului Cold War Cold War al lui Pawel Pawlikowski, marele câştigător al galei Academiei de Film Europene - Abaca US via Hepta

Cold War, scris şi regizat de Pawel Pawlikowski, a fost desemnat "cel mai bun film european" la cea de-a 31-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene.

Cea de-a 31-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene (EFA) a avut loc, sâmbătă seară, la Teatro de la Maestranza din Sevilia.

Lungmetrajul Cold War al lui Pawel Pawlikowski, produs de Ewa Puszczyńska şi Tanya Seghatchian, a fost desemnat "cel mai bun film european", a primit în total cinci distincţii.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmul a concurat la această categorie cu: "Border" (Suedia, Danemarca), "Dogman" (Italia, Franţa), "Girl" (Belgia, Olanda) şi "Happy as Lazzarro" (Italia, Franţa, Germania, Elveţia). 

Înaintea anunţului premiului pentru "cel mai bun film european", actorul Chiwetel Ejiofor a spus că "cinematografia europeană nu este recunoscută chiar pentru finalurile fericite. Stând în această seară aici, poţi simţi puterea Europei. Puterea creaţiei. Sunt multe lucruri înspăimântătoare care se întâmplă în lume. De aceea, noi, mai mult ca oricând, avem nevoie unii de alţii". 

Ralph Finnes a primit trofeul European Achievement in World Cinema pentru cariera sa de actor şi regizor, în aplauzele colegilor în picioare. "Sunt cu adevărat onorat să fiu aici, în acest oraş extrordinar de frumos", şi-a început el discursul, vizibil emoţionat. "M-am întrebat ce înseamnă să simţi ca un european. Este un sentiment al apartenenţei, al poveştilor împărtăşite, al rănilor împărtăşite? În Anglia acum, este doar zgomotul divizării. Dar cu filmele putem celebra diferenţele noastre şi umanitatea noastră comună", a mai spus actorul britanic. 

Premiul pentru European Documentary 2018 a fost atribuit lui Jane Magnusson pentru filmul "Bergman - A Year in a Life".

Paweł Pawlikowski a fost desemnat "cel mai bun regizor european" pe 2018 pentru regia filmului Cold War. El a concurat alături de Ali Abassi, Matteo Garrone, Samuel Maoz, Alice Rohrwacher. "Este fantastic. Vă mulţumesc. Sunt foarte fericit să fiu aici. Să o văd pe Carmen Maura celebrată m-a făcut să plâng", a spus regizorul. 

EFA People's Choice Award 2018 i-a revenit filmului "Call Me by Your Name", în regia lui Luca Guadagnino. 

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat anul acesta actriţei spaniole Carmen Maura, cunoscută din filme precum "¿Qué he hecho yo para merecer esto?", "Matador", "Mujeres al borde de un ataque de nervios" şi "Volver", regizate de Pedro Almodóvar. A fost prima actriţă premiată pentru interpretare la prima gală a EFA, în 1988, pentru rolul din "Mujeres al borde de un ataque de nervios".

Lista completă a câştigătorilor de la Excellence Awards 2018

European Cinematographer - Premiul "Carlo di Palma": Martin Otterbeck pentru "U - July 22" 

European Editor: Jarosław Kamiński pentru "Cold War"

European Production Designer: Andrey Ponkratov pentru "The Summer"

European Visual Effects Supervisor: Peter Hjorth pentru "Border".

European Sound Designer: André Bendocchi-Alves şi Martin Steyer pentru "The Captain" 

European Composer: Christoph M. Kaiser şi Julian Maas pentru "3 Days in Quiberon". 

European Hair & Make-Up Artist: Dalia Colli, Lorenzo Tamburini şi Daniela Tartari pentru "Dogman".

European Costume Designer a fost desemnat Massimo Cantini Parrini pentru "Dogman". 

Premiul pentru European Short Film a revenit filmului "The Years", de Sara Fgaier. 

Premiul pentru European Comedy: "The Death of Stalin", de Armando Iannucci. "A fost foarte curajos din partea dumneavoastră. Acest film a fost interzis în Rusia", a mărturisit câştigătorul primind premiul. 

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri Mondene » Cold War al lui Pawel Pawlikowski, marele câştigător de la gala Academiei de Film Europene