Antena Meniu Search
x

Video Costin Cambir, românul care a învățat actorie de la trainerul lui Brad Pitt

Ce au în comun Brad Pitt cu Halle Berry şi Charlize Theron? Au făcut acelaşi curs de actorie, cu acelaşi trainer, la o şcoală din Los Angeles. Acum, ce are asta de a face cu noi? Acelaşi trainer l-a antrenat şi pe actorul Costin Cambir.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 20.11.2020, 14:53

Vezi și
  • După două facultăţi de actorie făcute în paralel, peste 200 de episoade de serial jucate şi 8 ani de teatru, românul a vrut să se perfecţioneze. Aşa a ajuns la... profesoara vedetelor de la Hollywood.

Trebuie să fii extrem de curios să accepţi că trebuie să îţi fie frică şi trebuie să nu îţi pese. După ce depui toată munca asta de descoperire, trebuie doar să te arunci. 

Iar Costin Cambir s-a aruncat fără să clipească în lumea rolurilor şi în lumina reflectoarelor. La 18 ani a decis asta. A intrat primul şi la facultatea de actorie de stat, şi la cea de la privat. 

Costin Cambir: "Când mi-am dat seama că am intrat la ambele cu 10, m-am întrebat la care să renunţ şi mi-am dat seama că nu vreau să renunţ la niciuna. Timp de trei ani am mers la ambele facultăţi în paralel, în secret, le-am terminat pe amândouă cu licenţă.

Şapte ani a jucat în Târgovişte. Între timp, a apărut şi în două seriale TV româneşti. Şi tot ce a câştigat a investit în... pregătire. A fost cel mai bun pas din viaţa lui: s-a înscris la cursurile Ivanei Chubbuck, trainerul unora dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood. Iar când spunem asta nu exagerăm deloc. Brad Pitt, Charlize Theron, Jim Carrey şi Halle Barry se numără printre elevii ei. 

Costin Cambir: "S-a anunţat că profesorii Ivanei Chubbuck din L.A. vin în România, pentru trei luni. Am zis hai să mă înscriu şi la şcoala asta. Brad Pitt filma World War Z, au zis că au aşa nişte spaţii în care pot să vină să predea în România."

Succes la Festivalul Sundance

Nouă luni au durat cursurile, timp în care Costin a realizat împreună cu colegii săi şi un film. Şi e clar că au făcut o treabă bună. Pelicula a fost selecţionată în 2015 la Festivalul Sundance, cel mai important eveniment de film independent, de unde au pornit de altfel toţi regizorii cu greutate de peste Ocean. Costin a decis apoi să emigreze în America. Cu un ghiozdan şi cu multe speranţe. 

Costin Cambir: "Ligile mari acolo sunt, acolo se învaţă practic. Momentul care m-a marcat cel mai tare a fost fix înainte, în decembrie, în ultima zi de şcoală. Ivana mi-a zis să ţinem minte ce înseamnă actoria şi de ce mergem la cinema. În viziunea ei, oamenii merg la cinema pentru că îşi doresc să fie ca personajele pe care le văd pe ecran, vrem să vedem învingători, de aia mergem."

Între timp, a vrut să afle şi secretele actorilor englezi. A mers în Londra, a învăţat şi s-a angajat acolo ca să se întreţină. Casier şi apoi consilier de stil la cel mai cunoscut brand englezesc. Inima lui a rămas însă în America. 

Anul viitor, Costin vrea să-şi concentreze eforturile mai mult în ţară. Vrea să aducă în România zâmbetul american, dar şi rigoarea britanică, sub forma unei şcoli pe care are de gând să o deschidă. Are de gând să ţină cursuri, unde să îi înveţe şi pe alţii tehnicile deprinse de el în lumea largă a actoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Costin Cambir, românul care a învățat actorie de la trainerul lui Brad Pitt