Antena Meniu Search
x

Regizorul Cristi Puiu, înlocuit în juriul Festivalului de la Veneția. Decizia nu ar avea loc cu discursul viral împotriva măștii de protecție

Regizorul și scenaristul Cristi Puiu, care la începutul lunii a fost în centrul unui scandal după un discurs împotriva purtării măștii de protecție în spațiile libere, nu va mai face parte din juriul Festivalului de la Veneția, acolo unde masca de protecție este obligatorie în toate spațiile.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 25.08.2020, 18:11

Regizorul Cristi Puiu, înlocuit în juriul Festivalului de la Veneția, unde masca de protecție e obligatorie
Cristi Puiu a fost înlocuit în juriul Festivalului de la Veneția - Hepta
  • Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc între 2-12 septembrie
  • Locul cineastului român a fost luat de actorul american Matt Dillon

Cristi Puiu a fost înlocuit de actorul american Matt Dillon în juriul Festivalului de la Veneția, iar un purtător de cuvânt al festivalului a spus că motivele din spatele acestei decizii nu pot fi dezvăluite.

Motivele pentru care Cristi Puiu a fost înlocuit sunt astfel neclare, dar posibilitatea ca scandalul în care a fost implicat în urma afirmaţiilor făcute la TIFF 2020 să stea la baza deciziei a fost respinsă.

Regizorul Cristi Puiu, discurs viral despre masca de protecție

Regizorul Cristi Puiu s-a dezlănțuit la începutul lunii august pe scena de la Festivalul de Film Transilvania chiar înainte de vizionarea filmului său. Într-un discurs improvizat le-a explicat spectatorilor că este nemulţumit nu pentru că trebuie să poarte mască, ci pentru felul în care i s-a impus asta. 

Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman”, a subliniat Puiu la vremea respectivă şi a cerut oamenilor să amendeze orice abuz prin vot.

Între măsurile în vigoare la Festivalul de la Veneţia privind prevenirea răspândirii Covid-19 se numără şi purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile de proiecţie. 

Organizatorii festivalului i-au mulţumit lui Cristi Puiu pentru că a acceptat să facă parte din juriu şi pentru „sensibilitatea demonstrată în încercarea de a-şi onora angajamentul, chiar şi când au apărut dificultăţi neaşteptate”.

Citește și:

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia este programată să debuteze pe 2 septembrie, cu proiecţia filmului „Lacci”, regizat de Daniele Luchetti. Evenimentul se va încheia pe 12 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » Regizorul Cristi Puiu, înlocuit în juriul Festivalului de la Veneția. Decizia nu ar avea loc cu discursul viral împotriva măștii de protecție