Antena Meniu Search
x

Cum obținem o imunitate puternică

Este sezonul diferenţelor mari de temperatură de la noapte la zi. Cum ne menţinem imunitatea în astfel de condiţii.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.09.2020, 11:09

Vezi și
  • In lunile reci, de cele mai multe ori apar carente de vitamin D, calciu și fier. 
  • Organismul nostru simte schimbarile de temperatura ca pe un stres căruia trebuie să îi facă față.

Valeria Herdea, medic de familie: Când vorbim despre imunitate este esențial că echlibrul ținem de sistemul imun. Avem nevoie de un scut de protecție. De o atitudine preventivă. 

Reporter: Ce înseamnă atitudine preventivă? 

Valeria Herdea, medic de familie: Imunitatea copilului este influențată de mai mulți factori, ambientul școlar, ambientul familial, în care crește copilul, și nu în ultimul rând comunitatea în care trăiește. Să fie hrănit, hidratat și să facă mișcare, iar suplimentele doar la recomandare medicală. Mai există imunitatea dobândită. Ea se dobeandeste prin boală sau există vaccinarea. 

In lunile reci, de cele mai multe ori apar carente de vitamin D, calciu și fier. 

Valeria Herdea, medic de familie: Că să fie simplu pentru toți părinții, din luna spetembrie până în luna aprlie, administrăm vitamina D. 

Reporter: Ce mai administrăm? 

Valeria Herdea, medic de familie: Dacă există deficite decelabile, adică medicul a efectuat și a factu analize și a văzut calciu și fier lipsa. Se administrează țintit, preparate naturale, semisintetice și preparate sintetice. Esențial este să dăm ce lipsește copilului. Nu dăm fără recomandare, nu dăm după ureche și informații după lanțul vecini prieteni. 

Toamna este un anotimp de trazitie, iar organismul nostru simte schimbarile de temperatura ca pe un stres căruia trebuie să îi facă față.

Ruxandra Constantina apifitoterapeut: Aliatul cel mai fidel pt păstrarea imuniatii sau îmbunătățirea ei este alimentația. Nu există minune pt asta.  Profităm de bogăția toamnei. Avem legume și fructe autohtone, legume să nu uităm de cartofii dulci, varză, cruciferele, brocoli, țelină, fructele, pere, mere gutui struguri. Asigurarea unor proteine de calitate, peste sălbatic de 2 3 ori pe săptămâna, carne slabă pui sau curcan, din gospodărie, de asemenea lactate, fie că vb de brânzeturi sau de lactate acide. Hidratarea este foarte importantă, chiar dacă nu e vara şi nu e sete, și nu doar apă, de limonade naturale, făcute în casă, suc natural făcut de bunica din fructe de pădure, afine, merișor și sunt pline de antioxidati minerale și vitamine, punem suc de lămâie, apă și am făcut suc pt noi și e care îl bem și noi și copiii. Evitați sucurile concentrate. 

Chiar dacă temperatura de afara este variabila in timpul zilei, trebuie sa avem la noi o jacheta pe care o purtam dimineata si o dam jos la pranz.

Ca sa evitam transpiratia si implicit o alta raceala. Iar pana vine frigul, miscarea in aer liber ne face bine in fiecare zi. Cate 30 de minute de mers pe jos ne vor incarca de energie fizica si psihica. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Cum obținem o imunitate puternică