Antena Meniu Search
x

Dan Chișu a lansat primul film din lume scris, regizat şi filmat integral în izolare

Primul film din lume scris, regizat şi filmat în izolare s-a lansat aseară în România! Nouă personaje spun povestea izolării aşa cum a trăit-o fiecare. Actorii şi-au transformat casele în platouri şi s-au filmat singuri cu telefoanele mobile. 

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 22:55

Vezi și
  • Filmul a fost lansat pe Youtube.
  • Filmul a avut buget zero.

Pe jumătate ficţiune, pe jumătate realitate, filmul atinge şi cazul ofiţerului de la Gerota care a infectat întreg spitalul.

58 de zile în izolare. Săptămâni în care am visat cu toţii să fim liberi. Luni întregi în care am fost departe. E un film pe care l-am trăit cu toţii, dar pe care Dan Chişu l-a pus şi pe ecrane. Un experiment de 73 de minute, regizat de la distanţă.

Dan Chișu, regizor: Discutând cum să-l facem, ne-am dat seama ce greutăți avem și am spus cel mai interesant e să facem un film despre cât de greu e să facem un film în condițiile astea.

La început de an, regizorul se pregătea cu emoție de lansarea noului său film și un turneu prin toată țara, când coronavirusul s-a instalat în România și ne-a închis pe toți în case. Așa că, din sufrageria sa, a convins 17 actori să i se alăture într-un proiect unic, până acum, în lume.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din cele nouă poveşti de dragoste şi ură în izolare, una e specială. Povestea ofiţerului de la Spitalul Gerota, care a infectat zeci de oameni. O ştire care făcea, în luna martie, înconjurul României.

A fost pariul actorului Emanuel Pârvu să facă din fostul ofițer, vinovatul din film, un personaj pe care, la final, să-l judeci cu alţi ochi.

Emanuel Pârvu, actor: Am încercat întotdeauna să-mi apăr foarte mult personajele. Noi avem condiția asta a moralității îndoielnice. Domle, eu nu făceam așa dacă, eu aș fi spus dacă, eu nu m-aș fi purtat așa dacă.

Personajele s-au filmat acasă, singure sau cu ajutorul familiei, majoritatea cu telefoanele mobile.

Emanuel Pârvu, actor: Spre exemplu, eu am filmat cu chestia asta. Ăsta e un handle de telefon. Ții telefonul, îl fixezi aici, el are microfon.

O provocare pentru directorul de imagine care dădea indicații prin telefon, după ce primea fotografii cu locațiile de filmare.

Dan Chișu, regizor: Dă-mi cadru din casă, să nu fim toți în bucătărie, sau mai adu o veioză, nu ai o veioză prin bucătărie? Că nu se lumina ca lumea.

Filmul, lansat aseară pe Youtube, primul făcut integral în izolare, a mai înregistrat un record: a avut buget zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Dan Chișu a lansat primul film din lume scris, regizat şi filmat integral în izolare