Antena Meniu Search
x

Cum deosebeşti bijuteriile adevărate de cele false. Sfaturile specialiştilor

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor! Dar mare grijă să nu transformaţi cel mai frumos cadou într-o surpriză neplăcută.

Vezi și

Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor! Dar mare grijă să nu transformaţi cel mai frumos cadou într-o surpriză neplăcută. Inelul poate rugini, lănţişorul se poate înnegri, piatra poate să cadă cu uşurinţă dacă ceea ce puneţi în cutia de cadou e un fals, şi nu o bijuterie originală. Le găsim peste tot. Dar puţini ştiu să deosebească originalele de piesele contrafăcute. Iată ce sfaturi au pentru noi specialiştii.

Vitrinele magazinelor abundă de brăţări, inele sau cercei care imită case de bijuterii cunoscute. Toate sunt din inox, însă vânzătorii ne asigură că sunt mai bune decât aurul sau argintul. Oferă ambalajul cadou şi se folosesc de toate trucurile ca să îşi vândă marfa. Pieţele sunt pline de bijuterii false.

Unii vânzători sunt cinstiţi şi recunosc că vând imitaţii. Alţii, îi păcălesc uşor pe clienţi. Bijutierii spun că falsurile nu se pot vedea cu ochiul liber. Însă, nu au certificatele şi garanţiile bijuteriilor autentice.

Însă, se întâmplă foarte rar, iar clientul primeşte certificatul de garanţie. Cumpărătorii sunt păcăliţi de lanţurile umplute cu argint, brăţările încărcate cu plumb sau componentele cu gramaj diferit. Şi cei cu experienţă pot fi păcăliţi. Oktali vinde bijuterii de 21 de ani, dar nu şi-a dat seama când a cumpărat câteva false.

În zilele de astăzi la orice aur se pune metal, spune acesta.

Uşor de falsificat sunt şi diamantele. Doar un om cu experienţă foarte mare poate să îşi dea seama de la microscop dacă este sau nu diamant.

Prima oară sunt verificate incluziunile, iar diamantul trebuie să aibă o claritate bună. Ca să fie siguri că metalele preţioase sunt autentice, bijutierii sfătuiesc oamenii să le ducă la un centru de verificare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Cum deosebeşti bijuteriile adevărate de cele false. Sfaturile specialiştilor