Antena Meniu Search
x

Prezentare de modă Dolce & Gabbana, anulată la Shanghai din cauza unor acuzaţii de rasism

Brandul de lux Dolce & Gabbana şi-a anulat o prezentare de modă care urma să aibă loc la Shanghai, în urma unor acuzaţii de rasism, publicate pe reţelele sale de socializare.

Brandul de lux Dolce & Gabbana şi-a anulat o prezentare de modă care urma să aibă loc la Shanghai, în urma unor acuzaţii de rasism, publicate pe reţelele sale de socializare.

Totul a început după ce casa Dolce & Gabbana a publicat înregistrări video pe Instagram în care o femeie mânca pizza şi spaghete cu beţişoare chinezeşti, încercare pe care unii au catalogat-o drept insensibilă. 

Capturi de ecran au circulat printre internauţii chinezi. Era prezentată o discuţie între un internaut şi Stefano Gabbana în care acesta din urmă folosea cinci emoji reprezentând excremente pentru a insulta China şi poporul chinez. 

"Companiile străine care lucrează cu China ar trebui să respecte China şi poporul chinez", le-au transmis pe Twitter celor de la Dolce & Gabbana reprezentanţii Ligii Tineretului Comunist. 

Dolce & Gabbana a transmis un comunicat de presă în care a precizat că şi contul de Instagram al designerului Stefano Gabbana ar fi fost piratat.

Pe măsură ce scandalul s-a amplificat, Dolce & Gabbana a anunţat pe Instagram şi Weibo că atât conturile sale, cât şi cele ale lui Stefano Gabbana, au fost piratate şi că avocaţii investighează urgent problema. 

"Ne cerem scuze pentru neplăcerile create de aceste postări neautorizate. Nu avem decât respect pentru China şi poporul chinez", a afirmat compania pe Instagram. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri Mondene » Prezentare de modă Dolce & Gabbana, anulată la Shanghai din cauza unor acuzaţii de rasism