Antena Meniu Search
x

Video Dorina Lazăr, povestea unei vieţi de artist: Să nu ne pierdem speranţa, teatrul nu o să piară

60 de ani de scenă, peste 60 de roluri de teatru şi alte aprope 30 în filme. Cu fiecare apariţie, artista Dorina Lazăr a reuşit să smulgă ropote de aplauze din partea publicului. Echipa Observator a fost în vizită la marea actriţă şi a aflat mai multe poveşti din spatele cortinei.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 14:24

Vezi și
  • Dorina Lazăr, o viaţă dedicată scenei

Pentru marea actriţă, teatrul este chiar şi acum de multe ori prima casă. Dorina Lazăr a revenit la conducerea Teatrului Odeon la începutul acestei luni. 

Reporter: Putem să spunem că este a doua casă, Teatrul Odeon?

Dorina Lazăr: Dacă o întrebaţi pe fata mea ar spune că este prima casă şi daca este să mai fi trăit bărbatul meu vă spunea: Măi, ţie iţi este mai bine la teatru decât acasă. Ţin minte că toată cariera mea ca tânără actriţă dar şi ca bătrână am stat şi m-am uitat la vizier. Când se afişa vreo distribuţie şi dacă eram pe distribuţie eram atâta de fericită şi dacă nu mă vedeam începea aşa o tristeţe. A fost o perioadă la teatrul regional, că acolo era înfiinţat, vreo două - trei stagiunii în care nu am fost distribuită sau mi s-a parut mie că nu joc prea mult şi am vrut să mă las de teatru ca să mă fac stewardesa.

Reporter: Ştiu că toate rolurile vă sunt dragi şi au fost dragi şi frumoase, dar care v-a rams la suflet?

Pe acelaşi subiect

Dorina Lazăr: Dacă stau sa ma gandesc bine, pentru mine a fost o întorsatură în cariera mea şi în modalitatea mea de a mă exprima atunci când doamna Deleanu l-a  adus la Giuleşti pe Alexa Visarion care a făcut năpasta. A fost un spectacol de excepţie şi un alt mod de a vedea teatrul pe care l-a indus Alexa Visarion,o altă modalitate de schimb de energii. Am avut un mare succes cu spectacolul şi s-a jucat în toată Europa.

Reporter: Câţi ani aveţi pe scenă? Dacă dumneavoastră aveţi acum 30 de ani ...

Dorina Lazăr: Pe scenă am mai mult de 30 de anişori. Eu anul acesta împlinesc 81 de ani şi am intrat în teatru în 1961. Cred că nici părinţii dumitatele nu erau născuţi. Din 1961 până în 1969 am jucat la Teatrul Regional. 

Reporter: Este o energie destul de bună aici.Recunosc că aş sta la poveşti mult. Aveţi multe de povestit, clar. Vă spun ca aveţi nişte ochi extraordinari şi arătaţi atât de bine. Sunteţi o persoană cu o energie pozitivă, vă mulţumesc din suflet pentru că m-aţi primit laTeatrul Odeon şi aş vrea pentru cei de acasă, pentru iubitorii de teatru dacă aveţi ceva să le spuneţi.

Dorina Lazăr: Aş vrea să le spun să nu ne pierdem speranţa şi să avem încredere că teatrul nu o să piara şi am mai moştenit o zicere: Nu vă puneţi cu artiştii că vă fac de rasul lumii. Ne vedem la teatru!!! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Dorina Lazăr, povestea unei vieţi de artist: Să nu ne pierdem speranţa, teatrul nu o să piară