Antena Meniu Search
x

Curs valutar

După cum miroși, așa votezi! Mirosul corporal îţi poate trăda orientarea politică

Un studiu recent sugerează că putem identifica după miros persoanele care împărtășesc viziuni politice comune

de Redactia Observator

la 23.10.2014 , 20:44

Un studiu recent sugerează că putem identifica după miros persoanele care împărtășesc viziuni politice comune

146 de persoane, cu vârste între 18 şi 40 de ani, şi-au declarat orientarea politică de la „foarte liberal” la „foarte conservator”. Cercetătorii au ales, dintre aceştia, 21 de subiecţi cu cele mai puternice convingeri politice, 10 fiind foarte liberali şi 11 foarte conservatori.

Aceştia au fost rugaţi să se spele cu un săpun fără miros şi să poarte sub braţe comprese de tifon, timp de 24 de ore, fără să fumeze, să bea alcool sau să folosească deodorant.

Articolul continuă după reclamă

După o săptămână, 125 de voluntari, chestionaţi în ceea ce priveşte vederile politice, au fost rugaţi să adulmece bucăţile de tifon şi, pe baza mirosului, să evalueze cât de atrăgători îi găseau pe cei ce purtaseră respectivele comprese.

Rezultatele au fost clare: doar mirosind mostrele celor 21 de participanţi și fără a-i cunoaşte, voluntarii i-au considerat mai atrăgători pe cei cu care aveau vederi politice comune şi mai puţin atragători pe cei faţă de care aveau vederi politice opuse.

Cercetătorii cred că legătura dintre mirosul corporal şi vederile politice ar furniza o cale modernă de a semnala compatibilitatea cu potenţiali parteneri de împerechere.

„E important ca partenerii de cuplu să aibă aceeaşi viziune asupra vieţii, aceleaşi valori, pentru a mări şansele de reuşită a unei relaţiii şi de întemeiere a unei familii armonioase. Afinităţile în materie de politică, trădate de miros, sunt probabil incorporate într-o componentă-cheie a atracţiei subconştiente”, cred oamenii de ştiinţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri Mondene » După cum miroși, așa votezi! Mirosul corporal îţi poate trăda orientarea politică