Antena Meniu Search
x

Festivalurile de muzică, sub semnul întrebării din cauza pandemiei

Zeci de festivaluri din toată lumea au fost anulate din cauza pandemiei. Inclusiv cel mai mare festival de muzică din Europa, Tommorowland. Şi cele mai populare festivaluri de muzică din România sunt sub semnul întrebării. Pregătirile continuă pentru Untold, Electric Castle şi Neversea, dar autorităţile se îndoiesc că vor putea fi organizate în acest an evenimente la care participă sute de mii de oameni.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 01:12

Vezi și
  • Pregătirile pentru UNTOLD și Electric Castle continuă.
  • Autoritățile au însă rezerve.

La Cluj-Napoca, au loc două dintre cele mai mari festivaluri de la noi din ţară: UNTOLD şi Electric Castle. Deocamdată, evenimentele nu sunt anulate, dar viitorul lor este incert. Chiar şi aşa, biletele se vând în continuare, iar pregătirile merg mai departe. Un bilet de o zi la Untold costă 370 de lei, iar un abonament VIP poate depăşi 2.000 de lei.

EDI KEREJI, director de comunicare UNTOLD şi NEVERSEA: Suntem pregatiti, avem zeci de mii de oameni care au cumparat abonamente pentru festival, avem artişti care îşi doresc să ajungă în România.

Primarul Emil Boc este mai rezervat decât organizatorii.

EMIL BOC, Primarul Clujului: Vom şti după 15 mai exact cadrul în care evenimentele vor putea avea loc sau dacă pot avea loc. E adevarat, e putin probabil ca evenimente de amploare mare sa mai aiba loc avand in vedere restrictiile anuntate sau prognozate.

Anularea festivalurilor ar fi o nouă lovitură atât pentru organizatori, cât şi pentru hotelieri.

GABRIEL MARCUS, PR Hotel: Rezervarile sunt peste 50% din gradul de ocupare, am avut intrebari despre posibilitatea de a anula, am avut intrebari despre posibilitatea de a returna un eventual avans, totusi nimeni pana acum nu ne-a zis 100% "gata, anulam rezervarea".

Situaţia e incertă şi pentru cel mai mare festival de muzică de la malul mării. Zeci de artişti au semnat deja contractul pentru a cânta pe scena Neversea din Constanţa, începând din data de 2 iulie.

250.000 de oameni s-au distrat anul trecut pe plajă la Festivalul Neversea. Conform organizatorilor, biletele se vând în număr mare şi se aşteaptă ca şi anul acesta să vină o mulţime de participanţi. Dacă totul merge conform planului, primele echipamente ar putea ajunge pe plajă la mijlocul lunii iunie.

Conform regulamentelor festivalurilor Untold şi Neversea, banii pentru bilete şi abonamente nu se returnează dacă evenimentele sunt anulate de cauze de forţă majoră, inclusiv în caz de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri Mondene » Festivalurile de muzică, sub semnul întrebării din cauza pandemiei