Antena Meniu Search
x

GREŞEALA care ne poate îmbolnăvi! De ce nu trebuie spălat tocătorul cu detergent lichid şi cu ce ar trebui curăţat

Once reported to have been found to harbour 200 per cent more faecal bacteria than the average toilet seat, they're the sort of utensil you really do want to clean thoroughly.

Tocătoarele sunt o ustensilă indispensabilă în bucătărie. Le folosim pentru pregătirea multor produse alimentare, iar cercetătorii atrag atenţia că trebuie curăţate atent, pentru că adăpostesc numeroase bacterii. Cu toate acestea, ele nu trebuie spălate cu detergent lichid.

De-a lungul timpului, s-a descoperit că tocătoarele adăpostesc cu 200% mai multe bacterii decât scaunele de la toaletă, iar atunci este de la sine înţeles că trebuie curăţate cu multă atenţie.

Cei mai mulţi dintre noi splăm tocătoarele cu detergent de vase lichis. Însă aceasta este o mare greşeală.

Specialiştii susţin că detergentul lichid nu pătrunde dincolo de suprafaţa dură a acestora, ceea ce înseamnă că nu le curăţă bine.

Potrivit acestora, pentru a fi siguri că bacteriile dispar, trebuie folosit un produs mai tare.

Ei recomandă, ca după fiecare utilizare, tocătoarele să fie înmuiate în înălbitor, pentru a ne asigura că sunt complet sterile şi pentru a preveni riscul de răspândire al bacteriilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » GREŞEALA care ne poate îmbolnăvi! De ce nu trebuie spălat tocătorul cu detergent lichid şi cu ce ar trebui curăţat