Antena Meniu Search
x

Inedit! Lucruri pe care nu le ştiai despre legendara trupă Nirvana!

Au făcut istorie cu albumul "Nevermind", videoclipul piesei "Smells Like Teen Spirit" este unul dintre cele mai bune făcute vreodată şi au influenţat o generaţie întreagă cu piesele lor

Pe 24 septembrie 1991, cei de la Nirvana lansau unul dintre cele mai importante albume din istoria muzicii: "Nervermind". Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre legendara trupă:

Au refuzat să cânte în deschiderea concertelor Guns'N Roses şi Metallica.

Una din fotografiile pentru "Nevermind" este de fapt un colaj conceput de Cobain după modelul "Infernul" lui Dante.

Una dintre apariţiile Nirvana pe MTV a debutat cu un pasaj din piesă Rape Me - MTV au fost la un pas de a tăia întreaga transmisie.

Nirvana au fost la un pas de a se destrăma din cauza banilor. Cobain a vrut mai mulţi bani şi implicit mai mult control asupra părţii financiare a trupei. Novoselic şi Grohl au fost la un pas de a pleca din trupă în semn de protest.

Dave Grohl a fost al cincilea (sau şaselea) toboşar al trupei.

Cobain nu a fost de acord cu prima versiune a clipului "Smells Like Teen Spirit". Artistul declara la acea vreme ca prima versiune i s-a părut că o reclamă ieftină la Time-Life.

"Nevermind" a primit discul de diamant în 1999, vânzându-se în 11 milioane de exemplare în America şi un incredibil 30 de milioane în toată lumea.

Kurt Cobain a primit oferta de a juca în filmul "Pulp Fiction".

"Nevermind" l-a detronat pe Michael Jackson de pe primul loc în Billboard 200. În final, albumul a rezistat 252 de săptămâni în Billboard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Inedit! Lucruri pe care nu le ştiai despre legendara trupă Nirvana!