Antena Meniu Search
x

"Joker", "The Irishman", "Once Upon a Time in Hollywood" şi "1917", cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar

Luni au fost anunţate nominalizările pentru ediţia din acest an a Premiilor Oscar şi, aşa cum anticipau specialiştii, "Joker", "The Irishman", "Once Upon a Time in Hollywood" şi "1917" şi-au tăiat partea leului, având cele mai multe nominalizări.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.01.2020, 18:40

Joaquin Phoenix, "Joker", este mare favorit la categoria "cel mai bun actor în rol principal"
"Joker" conduce topul filmelor cu cele mai multe nominaizări la Premiile Oscar - Hepta

Luni au fost anunţate nominalizările pentru ediţia din acest an a Premiilor Oscar şi, aşa cum anticipau specialiştii, "Joker", "The Irishman", "Once Upon a Time in Hollywood" şi "1917" şi-au tăiat partea leului, având cele mai multe nominalizări.

"Joker" are 11 nominalizări la Oscar, în timp ce "The Irishman" are 10 nominalizări, la fel ca "Once Upon a Time in Hollywood" şi "1917".

În primul rând, cele patru pelicule se află printre cele nouă nominalizate pentru cel mai bun film al anului, alături de "Jojo Rabbit", "Ford v Ferrari", "Little Woman", "Marriage Story" şi "Parasite".

Cele patru pelicule, printre cele mai apreciate din ultimul an, rivalizează la categorii precum "cel mai bun regizor", Martin Scorsese ("The Irishman"), Quentin Tarantino ("Once Upon a Time in Hollywood"), Todd Phillips ("Joker") şi Sam Mendes ("1917") urmând să se dueleze şi cu Bong Joo Ho ("Parasite").

La categoria "cel mai bun actor în rol secundar", Brad Pitt ("Once Upon a Time in Hollywood) se duelează, printre alţii, cu Al Pacino ("The Irishman") şi Joe Pesci ("The Irishman"), dar şi cu Anthony Hopkins ("The Two Popes") sau cu Tom Hanks ("A Beautiful Day in the Neighborhood").

După ce a luat Globul de Aur pentru "Joker", Joaquin Phoenix este mare favorit şi la câştigarea Premiului Oscar pentru "cel mai bun actor în rol principal", categorie la care se bate cu Antonio Banderas ("Pain and Glory"), Leonardo Di Caprio ("Once Upon a Time in Hollywood"), Adam Driver ("Marriage Story") şi Jonathan Pryce ("The Two Popes").

Patru actriţe de renume internaţional se duelează la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal": Scarlett Johansson ("Marriage Story"), Saoirse Ronan ("Little Women"), Charlize Theron ("Bombshell") şi Renee Zellweger ("Judy").

Alături de ele apare şi un nume surpriză, Cynthia Erivo, care a fost nominalizată pentru rolul Harriet Tubman din pelicula "Harriet".

Interesant este că Scarlett Johansson a fost nominalizată şi la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru rolul Rosie Betzler din pelicula "Jojo Rabbit".

Alături de ea au mai fost nominalizate Kathy Bates ("Richard Jewell"), Laura Dern ("Marriage Story"), Florence Pugh ("Little Women) şi Margot Robbie ("Bombshell").

"Cadoul de Crăciun", scurt-metrajul lui Bogdan Mureşanu, a ratat nominalizarea la Oscar, deşi a fost premiat de Academia Europeană de Film.

Întreaga listă a nominalizărilor la Premiile Oscar o puteţi găsi AICI.

Gala Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie la Dolby Theater din Hollywood, Los Angeles, California.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » "Joker", "The Irishman", "Once Upon a Time in Hollywood" şi "1917", cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar