Antena Meniu Search
x

Pe 12 decembrie, Anca Lungu lansează cartea "Reţete alese pentru prinţi şi prinţese"

Anca Lungu, pe care mulţi o cunoaşteţi ca Prinţesa Polonic, pentru că aşa îi spunem noi când intră în bucătărie să ne facă ceva bun, a născocit o buclucaşă de carte de bucate pentru copii

Vezi și

Anca Lungu, pe care mulţi o cunoaşteţi ca Prinţesa Polonic, pentru că aşa îi spunem noi când intră în bucătărie să ne facă ceva bun, a născocit o buclucaşă de carte de bucate pentru copii.

„Retete alese pentru printi si printese" este unica pe piata romaneasca in sensul ca e prima carte care ii invata pe copii sa gateasca.

Fiecare dintre cele 13 retete magice si sanatoase ale Printesei Polonic este insotita de un basm cu eroi gurmanzi, ilustrat cu mult talent de Loreta Isac. De altfel intreaga carte este insufletita de o imbinare intre grafica si fotografie.

Ea a fost gandita ca un suport de joaca pentru copii dar si ca un ajutor de nadejde pentru parintii care vor sa-si determine copiii sa manance mai sanatos.

Dupa fiecare reteta si poveste culinara, exista o pagina dedicata parintilor care cuprinde informatii nutritionale despre ingredientul principal din reteta. De exemplu, la reteta de paste fermecate cu pesto de merisoare parfumate, parintilor li se explica de ce ar trebui sa cumpere intotdeauna paste integrale pentru copiii lor.

In acelasi timp cartea ii indeamna pe copii si parinti sa petreaca timp de calitate impreuna. Din cand in cand Printesa Polonic ii sfatuieste pe cei mici sa apeleze la ajutorul unui adult pentru diferite operatiuni mai complicate.

„Ideea mi-a venit inca de pe vremea in care eram jurat la emisiunea de gatit pentru copii, Junior Chef. Am descoperit ca exista extrem de multi copii care au aceasta pasiune dar nicio carte dedicata lor. Mie imi place sa scriu si sa gatesc. Era nevoie de un produs pentru aceasta nisa, asa ca m-am apucat de selectat retete si apoi de brodat povesti pe marginea ingredientelor”, a povestit Anca.

Loreta Isac este autoarea ilustratiilor, ea insasi un personaj desprins dintr-o poveste.  Desi se adreseaza copiilor, cartea e gandita si ca o unealta pentru parinti. O unealta care ii ajuta sa petreaca timp de calitate cu copiii lor, sa-i determine sa manance preparate mai sanatoase si sa-i ajute sa-si dezvolte abilitati in bucatarie.  Pe 12 decembrie, la Seneca AntiCafe, Prințesa Polonic lansează „Rețete alese pentru prinți și prințese". Cartea va putea fi în curând comandată online de pe www.inio.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Pe 12 decembrie, Anca Lungu lansează cartea "Reţete alese pentru prinţi şi prinţese"