Antena Meniu Search
x

Premiile Oscar 2019. Rami Malek, marele favorit

Ziua cea mai mare în cinematografie, diseară vor fi înmânate Premiile Oscar 2019, cele mai râvnite trofee din lumea filmului. Marile favorite par să fie "Roma", de Alfonso Cuaron, şi "Favorita", de Yorgos Lanthimos, nominalizate, fiecare, la câte zece categorii.

de Redactia Observator

la 24.02.2019, 10:51

Vezi și

Ziua cea mai mare în cinematografie, diseară vor fi înmânate Premiile Oscar 2019, cele mai râvnite trofee din lumea filmului. Marile favorite par să fie "Roma", de Alfonso Cuaron, şi "Favorita", de Yorgos Lanthimos, nominalizate, fiecare, la câte zece categorii. Dar toţi experţii avertizează publicul să se aştepte la surprize în palmares.

În timp ce la Hollywood se fac ultimele pregătiri pentru marea gală Oscar 2019, criticii şi cinefilii de rând încearcă să prevadă, cu câteva ore mai devreme, laureaţii. La categoria cel mai bun film, pronosticurile se îndreaptă spre "Roma", emoţionanta creaţie a mexicanului Alfonso Cuaron.

"Roma" ar fi primul film vorbit într-o limbă străină şi totodată prima producţie Netflix care primeşte cel mai important Oscar. Surprizele nu sunt însă excluse. Trofeul suprem ar putea merge către "Green Book" sau favoritele publicului: "Bohemian Rhapsody" sau "Black Panther", primul film cu supereroi nominalizat la această categorie.

Pentru Oscarul regizorilor, chiar nominalizările sunt mai neobişnuite: din cinci, doar doi sunt americani. Iar unul dintre ei, Spike Lee, ar putea deveni primul afro-american premiat la această categorie, pentru "Blackkklansman".

Pe acelaşi subiect

Alfonso Cuaron rămâne totuşi marele favorit al premiului pentru regie. Iar la categoria rolului principal feminin, toţi criticii sunt de acord că, la a şaptea nominalizare, Glenn Close va primi Oscarul binemeritat, pentru rolul din "The Wife".

Premiile Oscar 2019. Rami Malek, marele favorit

Şi Oscarul pentru rol principal masculin pare să aibă un favorit clar: Rami Malek, care a impresionat publicul în rolul lui Freddie Mercury, în "Bohemian Rhapsody".

Doi actori de culoare, Regina King şi Mahershala Ali, sunt favoriţi la premiile pentru roluri secundare.

Cu sau fără surprize în palmares, gala din acest an aduce câteva noutăţi. Pentru a doua oară în istorie, nu va exista o "gazdă", după retragerea lui Kevin Hart, criticat pentru glumele homofobe din trecut. Tot criticile publicului i-au convins pe organizatori să renunţe la inovaţii, cum ar fi o categorie nou - "cel mai popular film" - sau înmânarea unor premii în pauzele publicitare ale transmisiei televizate.

3000 de jurnalişti sunt acreditaţi pentru a comenta gala şi mai ales defilarea vedetelor feminine pe covorul roşu, un spectacol în sine. Iar organizatorii au o veste bună pentru public: deşi în ultimul timp în California a plouat şi chiar a nins, diseară vremea va fi frumoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Premiile Oscar 2019. Rami Malek, marele favorit