Antena Meniu Search
x

Observator Special: Cum poti ajunge protagonist in reclame

Reclamele au ajuns sa faca parte integranta din viata noastra, a tuturor! Sunt peste tot: la televizor, la radio, pe fatadele cladirilor, in mijloacele de transport in comun. Ba chiar si stalpii de electricitate au un loc destinat reclamelor.

Vezi și

Protagonistii acestor reclame fac parte din cele mai variate categorii de oameni. Unii sunt mai inalti, altii sunt mai scunzi, unii sunt slabi, altii mai plinuti. Cu toate astea, criteriile de selectie a personajelor care apoi recomanda un produs sunt destul de drastice. De acord, acestea trebuie sa aiba carisma, dar si acel ceva pe care clientul agentiei de publicitate il doreste.

Frumusete, imaginatie, joc, carisma, dar si credibilitate. Sunt cateva dintre criteriile dupa care se ghideaza reclamele. Insa, in spatele acelor cateva secunde de publicitate se ascunde multa truda, dar si zile intregi de castinguri.

„Putem aparea in reclame si daca suntem copii si daca sunte batrani si daca suntem ca mine.si daca suntem interesanti si daca suntem frumosi. important este sa avem personalitate, sa trecem de camera si sa avem o infatisare placuta. Nu conteaza daca esti scund, inalt.poti sa fii mai plinut. Important e ca acele persoane sa transmita ceva”, spune Liviu Ionescu, directorul unei agentii de modeling.

Legatura care se creeaza intre peronaj si mesajul reclamei este foarte importanta. Mai ales ca interesul este acela ca produsul sa se vanda cat mai bine.

“Toata lumea, prin oras, prin tara cand ma vedeau: a uite-l pe Buzdugan! Farsele si plimbarea. Atat stiau despre mine. Si ulterior am aparut si ca fata in reclame”, povesteste Daniel Buzdugan.

Insa experienta lui in ale reclamei a inceput cu multi ani in urma: “Eu am participal la o reclama la dero acum foarte multi ani. A fost prima mea reclama. M-am nimerit intr-o zi la Bucuresti si m-am dus la o agentie. M-am dus mi-am facut poze, o inregistrare video. Am zis cateva vorbe despre mine si la cateva luni m-au chemat la reclama”.

Pentru Sanziana Negru lucrurile au stat un pic mai diferit. S-a intalnit cu norocul pe strada: “In cazul meu s-a intamplat ca in filme, pentru ca abia dupa ce m-am mutat in Bucuresti a venit o doamna, pe strada sa-mi spuna ca am o anumita fata si daca as fi interesat sa joace in reclama”.

Prima reclama a fost la o bautura racoritoare. Asta i-a dat curaj pentru a se prezenta si la alte selectii: “Inca nu am descoperit reteta dupa care sa iau castingurile. Nu pot sa-mi dau seama ce anume te face sa iei un casting. Fata conteaza si expresivitatea si felul in care interpretezi un rol”.

Pentru a ajunge in reclame, fie cele TV, fie cele din reviste sau de pe fatada blocurilor nu trebuie sa fii cunoscut. Acele trasaturi caracteristice ne scot din anonimat.

Dar ca sa apari intr-o reclama trebuie sa-ti doresti cu adevarat. Specialistii spun ca cel mai important este sa fim naturali si sa avem multa rabdare. Si ne dau si un sfat de baza: ca sa aparem in reclame nu trebuie sa platim, ci sa fim platiti. In consecinta, trebuie sa fim foarte atenti ca nu cumva sa cadem in plasa asa-ziselor agentii de casting, care ne vor cere o gramada de bani contra unei promisiuni ca ne vor face celebri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Observator Special: Cum poti ajunge protagonist in reclame