Antena Meniu Search
x

Traumele din umbra celebrităților. Roluri care au distrus viețile actorilor

Celebritatea, lumina reflectoarelor, strigătele fanilor pe covorul roşu şi milioanele de dolari din conturi sunt doar câteva aspecte din viaţa unui actor.

de Redactia Observator

la 19.11.2019, 11:20

Vezi și

Celebritatea, lumina reflectoarelor, strigătele fanilor pe covorul roşu şi milioanele de dolari din conturi sunt doar câteva aspecte din viaţa unui actor. Nu mulţi cunosc însă dramele din spatele rolurilor pentru care au devenit cunoscuţi, dar şi pentru care îi admirăm. Sunt actori ale căror vieţi s-au schimbat tulburător imediat ce au intrat în pielea unor personaje. Johnny Depp, Adrien Brody sau Isabelle Adjani sunt doar câteva dintre starurile care au avut nevoie de tratament psihiatric pentru a reveni la o viaţă normală, după ce au ieşit de pe platourile de filmare.

Reprezentaţia fără cusur pe marile ecrane vine la pachet cu repercusiuni. Pe timpul filmărilor pentru pelicula "Fear and Loathing in Las Vegas", Johnny Depp a locuit o vreme cu Hunter Thompson, autorul cărţii după care a fost scris scenariul, pentru a înţelege felul în care scriitorul ţesea personajele. Aşa a ajuns într-un univers al anilor '70, cu droguri, alcool şi un stil de viaţă haotic.

La sfârşitul filmărilor, Depp a avut nevoie de tratament psihiatric pentru a reveni la o viaţă normală, după ce personajul pe care l-a interpretat devenise o obsesie.

Regretatul Heath Ledger a devenit victima propriului rol, în timpul filmărilor pentru "The Dark Knight", lansat în 2008. Personajul Joker în pielea căruia a intrat avea o mulţime de personalităţi, iar trăirile actorului au fost extrem de intense.

A început să consume tot mai multe tranchilizante şi somnifere. A murit în 2008, la doar 28 de ani şi a primit un premiu Oscar, post-mortem, un an mai târziu.

Dacă "Pianistul" a fost un film dureros pentru cei care l-au urmărit, pentru Adrien Brody, actorul care l-a jucat pe pianistul evreu ce căuta să supravieţuiască în faţa ororilor Holocaustului, a fost mult mai profund de atât.

Ca să fie cât mai credibil, Brody a decis că trebuie să simtă ce înseamnă să pierzi. A renunţat la bunuri şi a slăbit până la 59 de kilograme.

Privind în urmă, efortul greu de închipuit a fost unul meritat. Filmul este astăzi o capodoperă a cinematografiei, iar Brody a primit un Oscar pentru cel mai bun actor, devenind cel mai tânăr actor care a câştigat premiul, la doar 29 de ani.

Anne Hathaway se numără şi ea printre cei care şi-au sacrificat viaţa. Pentru rolul din Mizerabilii, s-a ras în cap şi a fost obligată să slăbească 12 kilograme în numai 20 de zile.

Aceeaşi traumă a suferit-o şi Issabelle Adjani, după "Possesion". Una din scenele în care a jucat rolul unei femei posedate a rămas în istoria filmelor de groază. Adjani a făcut ani la rând terapie pentru a o scoate pe Anna din mintea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Traumele din umbra celebrităților. Roluri care au distrus viețile actorilor