Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Suferi de exces în greutate? Care sunt riscurile la care te expui. Ultimele descoperiri făcute de cercetători

Obezitatea este o problemă la nivel global, iar incidenţa acestei boli este din ce în ce mai mare şi în România, studiile arătând de-a lungul timpului că excesul de greutate este extrem de riscant pentru sănătate.

de Redactia Observator

la 11.05.2016 , 11:46

Obezitatea este o problemă la nivel global, iar incidenţa acestei boli este din ce în ce mai mare şi în România, studiile arătând de-a lungul timpului că excesul de greutate este extrem de riscant pentru sănătate.

Iată însă că autorii unui nou studiu susţin că excesul de greutate este astăzi mai puțin riscant pentru sănătate decât acum treizeci de ani.

Cercetătorii din Danemarca nu au găsit nicio explicație reală acestui fapt, dar au descoperit că indicele de masă corporală (IMC) legat de un risc mai mic de mortalitate a crescut în ultimii 30 de ani de la 23,7 pentru perioada 1976—1978 la 27 pentru perioada 2003-2013. IMC se calculează împărțind greutatea la pătratul înălțimii.

Articolul continuă după reclamă

Aceste rezultate au fost observate la toate grupele de vârstă, la bărbați și femei, luând în considerare diverși factori de risc, cum ar fi fumatul, au relevat cercetătorii, se arată într-un studiu publicat în Journal of American Medical Association (JAMA).

Rezultatele observate în toate probele colectate de la aceste grupuri indica faptul că un IMC optim de 27 corespunde cu cel mai mic risc de mortalitate.

În cazul în care aceste rezultate sunt confirmate prin cercetări suplimentare, acestea ar putea indica necesitatea de a revizui criteriile Organizației Mondiale a Sănătății care definesc excesul de greutate și care se bazează pe date anterioare anilor 1990, au precizat cercetătorii.

Pentru profesorul Naveed Sattar de la Universitatea din Glasgow, care nu a fost implicat în acest studiu, rezultatele sunt "cu siguranță interesante, dar nu schimbă recomandările în caz de obezitate, tratamentul și prevenția acesteia".

"În ultimii ani, pe măsură ce populația a crescut, accesul la tratamente ieftine pentru hipertensiune, exces de colesterol din sânge și diabet la adulți au contribuit la reducerea riscului de mortalitate", a menționat sursa citată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri Mondene » Suferi de exces în greutate? Care sunt riscurile la care te expui. Ultimele descoperiri făcute de cercetători