Antena Meniu Search
x

Video Tânărul actor Robert Ciupitu doreşte să îi sprijine pe adolescenţii care iubesc scena, cu ajutorul unui proiect inedit

Revenim pe meleagurile noastre şi vă arătăm cât contează să-ţi placă ceea ce faci şi cât contează ca o iniţiativă să nu rămână doar la stadiul de idee. Robert Ciupitu, un tânăr actor, s-a gândit ceva vreme cum să facă să îi ajute pe adolescenţii care împărtăşesc aceeaşi pasiune cu el. Dragostea de scenă. Aşa că a creat o platformă unde tinerii pot afla poveşti nespuse ale unor actori cunoscuţi. Poveşti pe care niciun curs de la facultate nu le-ar dezvălui. Reporterul Observator, Raluca Bădică, şi-a dat întâlnire cu el în locul pe care îl iubeşte cel mai mult Robert. Teatrul. Acolo a aflat toate detaliile acestei inţiative inedite.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 18.11.2020, 13:42

Vezi și
  • Robert Ciupitu, un tânăr actor, a vrut să găsească o modalitate pentru a-i ajuta pe adolescenţii pasionaţi de actorie
  • Proiectul a pornit de la o dorinţă mai veche
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Reporter: Ne aflăm într-o sală de teatru, trebuie să îţi spun că îmi era dor să ajung aici, din păcate, este goală. Sperăm să fie plină cât de curând. E greu să fii actor în perioada aceasta, nu?

Robert Ciupitu, actor: Da.

Reporter: Mai ales la început de drum.

Robert Ciupitu, actor: Exact, eu am absolvit acum doi ani, cumva e început de drum şi dorinţa e foarte mare de a lucra, de a experimenta.

Reporter: Cine ţi a insuflat drumul ăsta către actorie?

Robert Ciupitu, actor: E o poveste foarte amuzantă, când eram mic, eram în debaraua bunicilor mei, în fiecare seară le făceam un spectacol. Spectacol de-a râsul, plânsul, şi mă schimbam în debara.

Reporter: Erai în backstage.

Robert Ciupitu, actor: Exact şi când ieşeam din debara, ei erau pe pat şi erau foarte încântaţi, mă aplaudau, spectacolul ţinea o oră.

Robert Ciupitu s-a gândit serios să aleagă drumul actoriei în liceu. Până atunci, şi-a făcut planuri să aplice la Conservator şi chiar la Teologie. De doi ani de când joacă pe scenă cu acte în regulă, a prins câteva proiecte care l-au ajutat să capete experienţă.

Reporter: E greu să porneşti singur la drum? Ai nevoie de ajutor?

Robert Ciupitu, actor: Da, eu cred că e greu. Ţin minte că ne spuneau profesorii în facultate că adevărata facultate va fi după ce vom ieşi din facultate. După ce termini, eşti pe picioarele tale. Mi-ar plăcea să mă văd peste 10 ani jucând, înconjurat de oameni dragi, să nu am grija că Doamne, trebuie să alerg după un contract.

Pandemia l-a făcut să se gândească mai mult la prezent, decât la viitor. De curând a pus pe picioare un proiect care a pornit de la o dorinţă mai veche.

Robert Ciupitu, actor: Eu când eram în liceu îmi doream foarte tare să aflu informaţii despre facultăţile de artă din România, dar şi din străinătate, nu neapărat informaţii pe care le găseam pe internet. Voiam să vorbesc cu studenţi care au terminat, să aflu poveştile lor. Am zis că trebuie să creez un astfel de concept pentru adolescenţii din România, să fie un fel de schimb de experienţă care se desfăşoară într un spaţiu online.

Reporter: Ne întâlnim?

Robert Ciupitu, actor: Ne întâlnim pe Instagram, pe Facebook, ZoomTalks se numeşte proiectul. Este absolut gratuit pentru toţi adolescenţii, pentru că adolescenţi din toată ţară au intrat acolo.

Prima ediţie a pornit ca un simplu experiment. Doar cu un afiş şi un mail, Robert a strâns zeci de adolescenţi la întâlnirea virtuală. La fel şi la următoarea. Şi nu au lipsit nici invitaţii surpriză.

Robert Ciupitu, actor: L-am avut pe Denis Hanganu invitat.

Reporter: Îl salutăm.

Robert Ciupitu, actor: Da, îl salutăm cu drag. Denis este un coleg şi un prieten bun. Întâlnirea durează undeva la 60 de minute, dar cu el a durat două ore, nimeni nu s-a mai uitat la ceas. Ne-a povestit cum a fost pentru el experienţa din facultate, de la admitere, de pe un platou de filmare.

Reporter: Aţi mai avut pe cineva. Pe iubita lui. Din serial.

Robert Ciupitu, actor: Da! Din serial. Am avut-o pe Oana Cârmaciu. A fost foarte încântată.

Tot o actriţă tânără va fi invitată şi în cea de-a treia ediţie, pe care Robert o pregăteşte de zor.

Robert Ciupitu, actor:  Uşor, uşor nu o să fie doar o surpiză, vor fi mai multe. 21, 28 noiembrie, 5 şi 12 decembrie. Zoom talks pe Instagram. Acolo aveţi toate detaliile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Tânărul actor Robert Ciupitu doreşte să îi sprijine pe adolescenţii care iubesc scena, cu ajutorul unui proiect inedit