Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Târgul European al Castelelor, în acest week-end la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Cei care îşi fac planuri pentru acest weekend trebuie să ştie că, sâmbătă și duminică, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, are loc o nouă ediție a Târgului European al Castelelor, care va reuni participanţi din cinci ţări europene.

de Redactia Observator

la 12.05.2016 , 09:22

Cei care îşi fac planuri pentru acest weekend trebuie să ştie că, sâmbătă și duminică, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, are loc o nouă ediție a Târgului European al Castelelor, care va reuni participanţi din cinci ţări europene.

Cei 29 de participanți vor oferi turiștilor care vor trece pe la standurile deschise în Sala Dietei și Sufrageria Bethlen din Castelul Corvinilor cele mai interesante informații despre ceea ce ar putea vizita în castele sau cetăți medievale din România, Slovenia, Ungaria, Polonia și Bulgaria.

"Toți expozanții se prezintă cu o ofertă de turism extrem de interesantă. Din România salutăm prezența Castelului Peleș și Castelului Pelișor, aflate pentru prima oară la acest târg. De asemenea, vor fi reprezentate cetățile dacice din Munții Orăștiei și Cetatea Devei, care a fost deschisă recent pentru public", a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Articolul continuă după reclamă

Pe lista invitaților se află și alte cetăți sau castele din țară, cum sunt Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Făgărașului sau Turnul cu Ceas din Sighișoara, iar din străinătate se remarcă prezența Palatului de la Balchik (Bulgaria), Cetatea Postojnska (Slovenia) sau Castelul Eger (Ungaria).

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, turiștii și expozanții se vor putea bucura, în plus, de o serie de momente cu specific medieval, în care vor putea fi văzute turniruri, lupte între cavalerii Ordinului de Hunedoara, concursuri de tir cu arcul, lecții de spadă.

Târgul European al Castelelor, aflat la ediția a doua, va fi deschis între orele 10,00 și 17,00, iar turiștii care achită biletul de intrare la Castelul Corvinilor vor avea acces gratuit la toate standurile și activitățile pregătite de organizatori.

Sursa: Agerpres.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri Mondene » Târgul European al Castelelor, în acest week-end la Castelul Corvinilor din Hunedoara