Antena Meniu Search
x

Concurs spectaculos de kitesurfing, cu zeci de zmeie, la Mamaia

Din ce în ce mai mulţi români au prins gustul aventurii. Aventură extremă în valuri, cu ajutorul vântului. Vorbim despre kitesurfing, un sport care devine tot mai popular la malul mării. Atât de popular încât s-a organizat şi un concurs la Mamaia.

Vezi și

Din ce în ce mai mulţi români au prins gustul aventurii. Aventură extremă în valuri, cu ajutorul vântului. Vorbim despre kitesurfing, un sport care devine tot mai popular la malul mării. Atât de popular încât s-a organizat şi un concurs la Mamaia. A fost un adevărat spectacol de culoare şi multă adrenalină. Mai mici sau mai mari, verzi, galbene sau roşii, zeci de zmeie s-au înălţat din valuri. Competiţia nu a fost deloc uşoară, pentru că vântul a scăzut în intensitate imediat după ce s-a dat startul. Chiar şi aşa, însă, nimeni nu a renunţat.

Cu cât vântul bate mai puţin, cu atât sportul pe apă devine mai greu. E prima regulă din kitesurfing. Fără echipament adecvat, concurenţii nu au avut nicio şansă să răzbească.

Irina, şi ea pasionată de acest sport extrem, a privit astăzi de la mal competiţia din dreptul plajei din Mamaia. Pentru vântul slab, i-ar fi trebuit un zmeu mai mare.

”Am făcut un curs de o săptămână, după care te antrenezi. Depinde de fiecare cât de repede prinde toată tehnica şi mişcarea”, explică tânăra.

După câteva zeci de minute, concurenţii au reuşit să termine cursa.

De la copii, la adulţi, pasiunea pentru kitesurfing prinde pe oricine. Costul echipamentului porneşte de la câteva sute de euro şi poate ajunge la câteva mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Concurs spectaculos de kitesurfing, cu zeci de zmeie, la Mamaia