Antena Meniu Search
x

UPDATE/ Festivalul de film de la Cannes incepe astazi!

Festivalului de Film de la Cannes va incepe in doua ore. Pe Riviera Franceza sunt asteptate vedete de calibru greu precum Leonardo di Caprio, Ryan Gosling sau Matt Damon. Nicole Kidman va face parte chiar din juriu, alaturi de romanul Cristian Mungiu

Vezi și

Romania va fi prezentata in cadrul unor sectiuni de scurtmetraje, de productiile "O umbra de nor" a lui Radu Jude si "In acvariu" de Tudor Cristian Jurgiu.

O pleiada de vedete s-au adunat deja pe Riviera Franceza unde editia cu numarul 66 a prestigiosului festival sta sa inceapa. Se anunta o editie speciala cu nume unul si unul, incepand chiar cu membrii juriului, prezidat, anul acesta de Steven Spielberg. Celebrul regizor si producator american o va avea alaturi pe stralucitoarea Nicole Kidman, pe Christoph Waltz dar si pe romanul Cristian Mungiu, el insusi castigator al unui Palme D'Or.

Lungmetrajul romanesc lipseste, anul acesta, de la prestigiosul eveniment. Avem insa doua participari romanesti la alte sectiuni. Filmul "In acvariu", in regia lui Tudor Cristian Jurgiu, va concura in cadrul "Cine-fondation", in timp ce "O umbra de nor", a lui Radu Jude, va participa la rubrica "Quinzaine des realisateurs".

Onoarea de a deschide festivalul i-a revenit, anul acesta, filmului "Marele Gatsby" cu Leonardo di Caprio in rolul principal. La finalul proiectiei, toti invitatii vor participa la un banchet select. Festivalul de Film de la Cannes se incheie pe 26 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » UPDATE/ Festivalul de film de la Cannes incepe astazi!