Antena Meniu Search
x

Video Visul american, de la panoul de baschet la afaceri

Caius a fost încă de mic concentrat pe atingerea unui scop precis făcând de la o vârstă fragedă performanță în lumea sportului internațional. Cu principii și valori dobândite din sânul familei, a muncit și a devenit căpitan în lotul național de baschet al României, și-a urmat visul pe pământ american și a fost singurul român care a jucat în prima divizie NCAA din anul 2016 până în 2019. Caius se bucură de o carieră de 17 ani de baschet, dintre care aproape 9 în America.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 25.01.2021, 13:30

Vezi și
  • Visul american, de la panoul de baschet la afaceri
  • O pasiune moştenită

Vorbim acum despre un tânăr care şi-a împărţit viaţa între educaţie şi performanţă sportivă şi a ajuns să-şi implinească visul chiar pe pământ american.

Caius Gabriel Covrig a fost căpitan în lotul național de baschet al României şi patru ani a jucat în echipe din prima ligă în Statele Unite ale Americii. A lăsat apoi echipamentul sportiv ca să îmbrace costumul de antreprenor cu succes în afaceri.

„Sincer de sărbători am fost cu familia la munte pentru că eu trăiesc în America de 9 ani de zile şi din păcate nu am avut timp să petrec cu familia mea. Am mai avut o perioadă, dar eram ocupat cu meciurile de baschet şi nu puteam să vin în Romania...viaţa mea în America a început în 2012, am plecat la nici 16 ani, la liceu unde am câştigat locul 1 în cele mai bune licee din America, în 2016 am ajuns să fiu singurul român care a jucat în divizia bachet ball. În 2017, am început un program de antreprenoriat care este pe locul 1 în America, unde avem profesori de pe Wall Street”, a povestit Caius Gabriel Covrig.

O pasiune moştenită

Întrebat de unde a avut pasiunea pentru baschet, Caius a mărturisit: „Tata a fost cu baschetul, a jucat în lotul naţional de baschet, dar să spun aşa, tata a avut ramura de sport. Nu am menţionat dar la 13 ani şi jumătate am plecat de acasă, am jucat la Galatasaray un an de zile şi după aceea am plecat în America. Ai mei m-au împins dar eu mi-am început drumul de mic să zic aşa”.

„În 2012, am fost ales pentru ce mai bun jucător de baschet din România, am fost ales în top 50 cei mai buni jucători din Europa, în 2012 am reprezentat ţara pentru prima oară în istorie la cel mai mare campus din lume unde au fost invitate 12 ţări alese aleatoriu să aparţină de cel mai mare campus din Boston, în 2012 am jucat pentru cel mai bun liceu din America unde am avut colegi care acum sunt în MBE. În 2016, am intrat în prima divizie şi am fost singurul român”.

„Nu există nu se poate pentru că eu am plecat de mic şi mereu am avut acest american dream şi nu există nu se poate . Dacă îţi implementezi în cap că acest lucru este posibil nimeni altcineva nu o să te oprească”, a mai spus Caius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Visul american, de la panoul de baschet la afaceri