Antena Meniu Search
x

Whitney Huston, Soundgarden, Notorious B.I.G., nominalizați pentru Rock and Roll Hall of Fame

Mai mulţi artişti, în viaţă, dar şi unii care au plecat dintre noi, vor fi incluşi anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame. Nominalizaţi pentru prima oară în rândul starurilor Hall of Fame sunt regretata Whitney Huston, Soundgarden, The Notorious B.I.G. sau T. Rex.

Nadina Zisu
de Nadina Zisu

la 16.01.2020, 10:48

Vezi și

Mai mulţi artişti, în viaţă, dar şi unii care au plecat dintre noi, vor fi incluşi anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame. Nominalizaţi pentru prima oară în rândul starurilor Hall of Fame sunt regretata Whitney Huston, Soundgarden, The Notorious B.I.G. sau T. Rex. Ce alţi mari cântăreţi vor mai primi o stea în mult râvnita categorie, vedem în materialul următor.

Pentru a putea fi eligibili pentru înscrirerea în Rock an Roll Hall of Fame în 2020, artiştii trebuie să fi debutat, cu un single sau cu un album, în 1994 sau mai devreme. Regretata Whitney Huston este pentru prima oară nominalizată, la 8 ani după moartea sa. În 2009, Cartea Recordurilor o menţiona ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile. 415 de distincţii a adunat în întreaga carieră. 

Un alt artist care va primi o stea în Hall of Fame după dispariţie este rapperul american Notorious B.I.G, decedat în 1997. Biggie, aşa cum mai era poreclit a avut o viaţă zbuciumată, încă din fragedă copilărie. Experienţe care l-au inspirat să lanseze în anul 1994 unul din cele mai apreciate albume rap din toate timpurile, numit, ca o ironie a sorţii, "Pregătit să mor". Biggie a fost ucis 3 ani mai târziu, într-o răfuială între bande. 

Una din cele mai iubite formaţii din toate timpurile se pregăteşte să îşi facă şi ea intrarea în promoţia 2020 a panteonului muzicii pop-rock: Depeche Mode.

Numai până în 2006, Depeche Mode a vândut mai bine de 73 de milioane de albume în întreaga lume şi a avut 44 de piese în UK Singles Chart. O forţă impresionantă în industria muzicii, de mai bine de 4 decenii. Muzica lor a avut o influenţă majoră în cariera mai multor artişti cunoscuţi la nivel mondial, în mare parte, datorită tehnicilor de înregistrare şi a utilizării de mostre. 

Soundgarden, Judas Priest, Pat Benatar, Motorhead sau T. Rex se numără şi ei pe listă nominalizărilor la cea de-a 35-a gală a Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 2 mai, în Cleveland şi va fi transmisă în direct, pentru prima oară. Este de aşteptat ca programul să includă mai multe tributuri, dat fiind faptul că Whitney Huston, Notorious B.I.G, şi T. Rex vor fi onoraţi post mortem. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri Mondene » Whitney Huston, Soundgarden, Notorious B.I.G., nominalizați pentru Rock and Roll Hall of Fame