Antena Meniu Search
x

Video Zeci de oameni la primul spectacol cu public al Operei Naționale București, după trei luni. ”Clar e ceva de povestit pe viitor”

Încă un semn că lucrurile revin încet-încet la normal! Opera Națională București şi-a redeschis sala mare de spectacole iar melomanii abia au aşteptat momentul. Deocamdată, au fost vândute doar 30% din bilete dar în curând se vor organiza evenimente cu casa plină. Cu o singură condiţie: dovadă de vaccinare.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 09.05.2021, 20:52

Vezi și

Zeci de persoane şi-au cumpărat bilet pentru ”Messa da requiem” a lui Verdi, primul spectacol cu public după trei luni.

Robert, spectator: ”Când am aflat că se redeschid spectacolele am fost foarte entuziasmat. Nu se compară asultatul pe Youtube cu ascultatul din sală. Noi suntem vaccinaţi şi ne-ar fi plăcut să stăm fără mască, dar nu e niciun fel de problemă, am zis să o facem şi pe asta. Clar e ceva de povestit pe viitor”.

Sala de spectacol, la 30% din capacitate

Cătălina mergea înainte de pandemie în fiecare săptămână într-o sală de spectacol.

Pe acelaşi subiect

Cătălina, spectatoare: ”Cred că revin după doi ani. Destul de mult. Şi mă bucur foarte mult să fiu aici. Abia aştept să îi văd şi pe actorii noştri şi sper ca de acum înainte să ne putem bucura să venim la spectacole”.

Opera nu a fost plină, dar asta pentru că organizatorii nu au avut voie să vândă bilete decât pentru 30 din capacitatea sălii de spectacol. Chiar şi aşa, bucuria artiştilor de a vedea publicul, după un an în care cele mai multe concerte au fost susţinute online, a fost vizibilă.

Tiberiu Soare, dirijor Opera Naţională Bucureşti: ”Înregistram spectacolele într-un regim, să-i spunem, de live, dar nu putem vorbi de o experienţă reală de spectacol. E incomparabil. Pe măsură ce dăm publicului din energia noastră, şi primim”.

Facilități pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19

Bucuria s-ar putea să fie şi mai mare pentru cei vaccinaţi, pentru care ar putea fi eliminate mai multe restricţii. Săptămâna viitoare vor fi anunţate două astfel de spectacole pilot.

Daniel Jinga, manager general Opera Naţională Bucureşti: ”Primul spectacol va fi dedicat 100% publicului vaccinat şi vor putea umple sala la refuz, iar cel de-al doilea, pentru a nu fi discriminatorii, nici cu cea de-a doua categorie, va fi open air, dar accesul va fi permis cu certificat de vaccinare sau cu testare”.

În cei 100 de ani de existenţă, Opera Naţională Bucureşti nu a mai stat închisă o perioadă atât de lungă niciodată, nici măcar în timpul războiului

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri Mondene » Zeci de oameni la primul spectacol cu public al Operei Naționale București, după trei luni. ”Clar e ceva de povestit pe viitor”