Antena Meniu Search
x

Video Cum apar probleme la coloană din cauza telefonului mobil. Presiune de 20 de kg resimțită pe spate, din cauza poziției capului

Telefonul mobil a ajuns extensia mâinii noastre în fiecare moment al zilei. Însă ne obligă să adoptăm, tot mai des, şi o poziţie nefirească. Ceea ce poate duce, în timp, la probleme ale coloanei.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 14.05.2021, 12:43

Vezi și

Alexandru Ilie, fizioterapeut: Cand stăm cu telefonul mobil, nu stăm cu el ridicat, avem o poziție în jos și ne vedem de ale noastre. Acest lucru conduce la a crește presiunea pe care o simțim pe coloana cervicală inferioară, ultimele vertebre, c5, c6, c7, și nu întâmplător incidența afecțiunilor a crescut alarmant în ultimii 20 de ani. 

Tot întamplator sau nu, în ultimii 20 de ani comunicarea între oameni s-a schimbat semnficativ. Iar convorbirile la telefon au devenit preponderent mesaje scrise şi aplicaţii care ne fură privirea la fiecare minut. Oriunde ne uităm, la metrou sau în stațiile de autobuz, oamenii stau aplecați spre telefonul mobil. Iar coloana cervicală este lezată. 

Care sunt riscurile

Alexandru Ilie, fizioterapeut: Suntem predispuși în primul rând către favorizarea artrozei, spondiloză cervicală are un factor favorizant și herniile de disc pentru cei care petrec mult timp în aceasă poziție. Se instaurează un pattern, un pattern neuromuscular. Creierul înregistrează un model de exprimare și caută să se adapteze. Noi avem poziție cocoșată, capul și umerii înainte consideră că e normalitate. 

O serie de exerciţii simple pot ajuta la compensarea relaţiilor musculare. 

Alexandru Ilie, fizioterapeut: ​E important să începem să ne mobilizăm blocul cervical în spațiile fiziologice, asta înseamnă să facem mișcări simple de răsucire, de aplecare, stimulăm aptitudini de mişcare neexploatate. Poziționăm mâna pe bărbie şi cauți să derulezi capul spre înapoi fără să dai capul pe spate - înainte și derulezi spre înapoi. Tragi bărbia, doare un pic, e un semn a modificării deja a coloanei cervicale.

Aşadar, în loc de 5 kilograme resimțim 20, atunci când stăm aplecați spre telefonul mobil. Dacă durerile apar în momentul în care încercăm să ne îndreptăm trunchiul și capul, atunci e bine să consultăm un fizioterapeut. Trebuie să fim atenți la poziție de fiecare dată când le folosim. Și, bineînțeles, să le folosim mai rar. Mai bine comunicăm oral decât în scris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Observator Medical » Cum apar probleme la coloană din cauza telefonului mobil. Presiune de 20 de kg resimțită pe spate, din cauza poziției capului