Video Sfaturi pentru a obţine zâmbetul perfect. Paşii ce trebuie urmaţi pentru a avea o dantură impecabilă
Toţi ne dorim un zâmbet perfect. Iar pentru asta, trebuie să avem o dantură impecabilă. Sfaturi pentru albirea dinţilor ne oferă doctorul Mihail, la rubrica medicală.
Într-adevăr, dinții albi și corect aliniați par sa fie un simbol al sănătății și atractivității. Dar, natural, dantura nu este perfect albă și, aproape orice mâncăm sau bem, lasă urme, la propriu, pe smalțul nostru. Insa, daca suntem si fumători, albul natural despre care am stabilit deja că nu este tocmai alb ca laptele, se transformă într-o culoare greu de numit. Și după ce luăm la rând majoritatea produselor care promit să ne ajute să avem dinți mai albi peste noapte, ajungem la dentist. Ce poate și ce nu poate face el, vă spunem în materialul următor.
Albirea dinților nu este magie, spun specialiștii, este știință. Iar substanțele folosite în cabinetele stomatologice nu pot fi folosite de oricine, oricând sau oricât. "Dintele se albeşte cu aceeaşi substanţă cu care ne facem noi blonde, există un peroxid care dacă vrei albirea dinşilor la 2/3 luni atunci duce la sensibilizare şi dureri. Albirea atâta timp cât o faci o dată pe an, o dată la doi ani, nu îţi face rău", a declarat Anca Vereanu, medic stomatolog.
Este important să reținem însă că albirea dinților se face doar dacă medicul stomatolog ne dă undă verde și poate fi, în unele cazuri, dureroasă. "Am pacienţi care vin o dată la câteva luni la albire pentru că sunt înnebuniţi să aibă dinţii albi şi nu au nicio problemă şi am pacienţi care au făcut o albire toată viaţa lor şi nu ar mai face-o niciodată", a declarat Anca Vereanu, medic stomatolog. Și rețineți, pentru ca procedura să aibă un rezultat optim trebuie respectată regula celor 24 de ore. "În această albire substanţa deshidratează dintele. De aceea trebuie să înţeleagă de ce nu au voie să mănânce 24 de ore lucruri colorate. Dacă bem vin roşu, cafea, ciocolată sau legume colorate atunci dintele se colorează şi uneori mai rău decât era", a declarat Anca Vereanu, medic stomatolog.
Pentru menținerea albului proaspăt obținut, nu trebuie un regim special pe termen lung, deși băuturile colorate precum vinul roșu sau cafeaua și ceaiul negru, fructele de pădure puternic pigmentate sau anumite medicamente își pot lăsa, la propriu, amprenta pe dinții noștri. Aveți la îndemână însă o soluție ieftină și bună. "Sunt foarte mutle paste de dinţi pentru albire, mie mi se pare comercial, singurul care mai funcţionează este bicarbonatul de sodiu", a declarat Anca Vereanu, medic stomatolog.
Cu toate acestea, albirea dentară poate ajuta din punct de vedere psihologic, așa că o vizită la stomatolog pentru o astfel de procedură o dată pe an sau înaintea evenimentelor importante nu va face rău. Albirea dentară se face cu o soluție de peroxid. Este o substanță chimică și un puternic agent de albire. Asta o face mai puțin blândă cu mucoasele și dinții. Asta înseamnă că în timpul procedurii, dentistul va proteja gingia si va avea grijă ca în urma albirii sa nu apară arsuri gingivale. Chiar și în aceste condiții, sunt anumite situații în care este posibil ca stomatologul să vă recomande să amânați procedura.
De exemplu, copiii sub 16 ani nu ar trebui să faca tratamente de albire. Persoanele predispuse la sensibilitate dentară nu sunt nici ele candidații ideali pentru albirea dentara. O dantură cu multe lucrări, implanturi, plombe sau existența unor coroane dentare sunt și ele probleme care pot face ca rezultatul să nu fie cel visat, așa că trebuie discutate cu stomatologul. În plus, chiar și atunci când nu există contraindicații, trebuie să știți ca oamenii reacționează diferit la soluțiile de albire. Persoanele cu o bază a dintelui mai galbenă nu vor avea niciodată dinții la fel de albi ca acelea cu o bază gri. Așa ca aveți așteptari realiste și nu uitați, cei mai frumosi dinti sunt aceea sanatosi, nu neapărat albi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰