Antena Meniu Search
x

Sportul, esențial pentru copii și adolescenți. Care sunt avantajele aduse de mișcarea zilnică și ce contraindicații au medicii

Sportul este esenţial pentru toată lumea, însă, atunci când este făcut de la vârste fragede transformă copilul într-un om matur sănătos. Care sunt toate avantajele care ne pot determina să îi ducem pe cei mici ca să practice un sport.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 07:58

Vezi și

Medicii recomandă copiilor si tinerilor cel puțin o oră de activitate fizică zilnică. Iar pentru că beneficiile asupra sanatății să fie vizibile, numărul antrenamentelor intense ar trebui să fie de maximum 3 pe săptămână. Trebuie să reţinem însă că un antrenament intens nu înseamna pentru un copil sau adolescent același lucru ca și pentru un adult.

Cristian Drosu, kinetoterapeut: Este ideal să începi cu propria greutate, iți e mai ușor să îți înțelegi corpul și apoi poți să adaugi. Ce aș contraindica, greutățile pe coloană, ce ține de greutăți pe coloană aș contraindica până la 15-16 ani.

Ce înseamnă de fapt alimentația sănătoasă

Deși în teorie sportul nu face rău nimanui, anumite practici asociate "mersului la sală" pot afecta aşadar coloana vertebrală fragilă a tinerilor. Însă tot sportul, sub supravegherea unui specialist, poate ajuta în cazul unor probleme de postură prin dezvoltarea musculaturii care susţine coloana.

Alimentaţia sănătoasă nu înseamnă că un copil trebuie să se priveze. Alimentaţia insuficientă, restrictivă sau nepotrivita nevoilor varstei poate duce la dezechilibre ale organismului. Nici tulburările de percepţie corporală nu pot fi ignorate, mai ales că la vârsta adolescenţei şi psihicul este vulnerabil, iar goana dupa un corp perfect poate fi un factor declansator. Cu toate acestea, adolescentii nu ar trebui sa ocoleasca salile de sport. Activitatea fizica corecta ajuta nu doar corpul, ci şi mintea.

În cazul unor probleme de sanatate preexistente ca şi în cazul unei coloane cu probleme, înainte să meargă "la sala", adolescentii ar trebui sa ajunga la un specialist care sa îi evalueze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Observator Medical » Sportul, esențial pentru copii și adolescenți. Care sunt avantajele aduse de mișcarea zilnică și ce contraindicații au medicii