Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Fă-te bine!

Suntem naţionalişti doar de Ziua Naţională! Că, nah, e Ziua Naţională şi trebuie să vadă şi prietenii de pe Facebook cât ne iubim ţara şi cât ne pasă de patrie.

de Bianca Iacob

la 01.12.2020 , 14:41

Bianca Iacob
Bianca Iacob

Sau poate cât suntem de mândri de o Românie pe care nu o respectăm şi de care nu ne pasă. 

Eh, aşa-i românul! 

Ne mai trezim din 4 în 4 ani sau din 5 în 5 ani, la alegeri. Dar şi atunci ne trezim că nu avem, că nu fac alţii pentru noi, că vrem şi noi o "ţară ca afară". 

Articolul continuă după reclamă

Azi, tratăm România ca pe un prieten căruia trebuie să îi spunem "La mulţi ani!" De ce? Când o să ne pese cu adevărat de România? Când o să ne trezim şi o să trăim în România reală?

Toată lumea îşi dă cu părerea, scrie şi vorbeşte în stânga şi în dreapta despre cum e România. Cum, de fapt, în pandemie au ieşit la iveală bubele României. 

Dragii mei, erau şi înainte. Bubele astea supurează de 30 de ani, dar nu ne-am uitat la ele. Le-am tratat ca pe nişte zgârieturi care trec de la sine. Ei bine, nu trec de la sine, se adâncesc şi devin cronice. Aşa-i românul! 

Trăim în ţara "stelelor la epoleţi", a cunoştinţelor şi pilelor! Nu ştii pe nimeni, nu exişti! 

Am călătorit ceva, din Asia până în Africa şi pe bătrânul continent, am prieteni de alte naţionalităţi, şi în America de Nord, şi în America Latină. Dar ca noi nu mai e nimeni. Mândri din cale afară, cerem, dar nu rezolvăm! 

De curând m-am întors în ţara unde am fost şi eu "încă un imigrant" pe listă sau un puto inmigrante cum zic spaniolii. Eu nu am plecat pentru că îmi era rău în ţara mea. Am plecat să învăţ. Şi m-am întors acasă. Alte milioane de români au ales să stea acolo! 

Ce am căutat în Spania, în pandemie, când acasă situaţia e "roşie" în spitale? 

Români cu România în sânge, români molipsiţi de sindromul binelui. Şi i-am găsit. Sunt mulţi. Şi unii vor acasă, în România pe care alţii o înjură! Şi probabil că vine întrebarea -  ce să caute acasă, sunt nebuni? Sunt "diasporezii", să stea unde au plecat! 

Vor acasă pentru că vor să fie parte din SCHIMBARE. Schimbarea despre care toţi vorbim şi prea puţini facem ceva. 

Şi nu i-am dat pe toţi la televizor şi nici toate faptele lor bune! Nu aveau loc toţi într-o Românie a problemelor. 

Poate cândva îşi vor găsi locul! Şi vor fi acasă, aici, nu în ţara adoptivă! Şi poate noi vom învăţa de la ei! Să fim mai uniţi, mai buni, cu iniţiativă şi să ne trezim! Aşa e imnul! Cine-l ştie!

Deşteaptă-te, române! 

România, fii sănătoasă! Asta îţi doresc!

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Opinii » Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Fă-te bine!