Antena Meniu Search
x

Copiii fac copii şi voi vorbiţi de inocenţă

În România avem bunici de 30 şi ceva de ani, tinere cu cancer de col uterin fără nicio şansă de supravieţuire sau cu tumori mamare ignorate până la metastaze, adolescente care colcăie de tulpini HPV sau, mai rău, cu HIV. Avem tineri care comit violuri, abuzuri ale părinţilor sau bunicilor asupra propriilor copii, preoţi condamnaţi pentru pedofilie ...şi Biserica vorbeşte despre educaţia sexuală ca despre un atentat terorist.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 22.06.2021, 15:29

Sonia Simionov, EOD Observator

"Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.", au transmis intermediarii ..."Domnului". La PreaBucurosul Daniel mă refer, că nu prea-mi vine a crede că Dumnezeu ar putea promova o asemenea aberaţie. Mă rog, nu mă pronunţ aici... 

Unde mai pui că parlamentarii au denumit acest domeniu, în lege, "educaţie sanitară". De parcă ar fi o ruşine cuvântul "sexual" sau trebuie fentaţi fraierii să creadă că votează ceva util pentru spitale... De parcă şi asta ar fi vreodată posibil.

BREAKING NEWS, educaţia sexuală nu înseamnă să învăţăm minorii să facă sex. Că nu e casting la site-uri pentru adulţi sau videochat.

Educaţia sexuală reprezintă, în primul rând, informaţie. Informaţia, corect transmisă, duce la reducerea numărului de avorturi, a sarcinilor din rândul adolescenţilor şi chiar la prevenirea violurilor. Informaţia înseamnă îndemnul către consulturi ginecologice şi, implicit, prevenirea unor boli mortale. Educaţia sexuală e reprezentată şi de aspecte cognitive, sociale, emoţionale... ale sexualităţii fiecărui om, indiferent de vârstă. Şi, cu cât dobândim informaţii bine livrate, mai devreme, chiar din copilărie, cu atât avem şanse mai mari la o viaţă normală ca adulţi.

Ah, da! Sigur că ne adresăm întrebări ca: cine va ţine cursurile? Ce predăm? Avem specialişti? De la ce vârstă trebuie să înceapă educaţia sexuală? Care e programa? E sau nu e nevoie de acordul părinţilor? E clar că informaţia, livrată prost sau greşit va face mai mult rău decât bine. De toate astea ar trebui să se ocupe nişte oameni care... cu asta se ocupă. Cu experienţă şi cu rezultate în această activitate. Mai precis, zic eu, să se ocupe nişte oameni care... să nu atenteze la inocenţa copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Opinii » Copiii fac copii şi voi vorbiţi de inocenţă