Meniu LIVE
Search
x

Nuntă în pandemie! Exclusiv Online!

De Olivia Păunescu la 15.03.2021, 10:50

Cred că sunt mulți cei care în ultimul an au trăit dezamăgirea de a-şi face planuri pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, pentru ca mai apoi totul să se năruie, să fie anunțați că momentul nu mai poate avea loc și ce este cel mai trist...totul - pe o perioadă nedeterminată. Pentru că nimeni, nici măcar cei care au pe masă date concrete, nu poate face predicții. Viitorii miri au trăit cu speranța că poate la anul, dar nici măcar asta nu se știe. Situația incertă pune sub semnul întrebării evenimentele festive de amploare și de anul acesta.

Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Nu ne mai putem face planuri pentru nimic. Oamenii încearcă să se adapteze acestor timpuri "altfel". Nu mai putem visa! Trebuie să trăim clipa și să ne reorientăm...din mers!

Asta au făcut doi tineri, curajoși i-aș numi eu. Care au apelat la o variantă...inedită! Au trecut peste bucuria de a fi împreună cu ceilalți, de a simți îmbrățișările calde și sincere ale familiei. Au renunțat la foarte multe doar că să fie împreună! Și și-au dat întâlnire cu toți cei care au vrut să le fie "alături", pe platformă! În online. Fiecare de acasă. Din față unui dispozitiv. Cu alte cuvinte - restaurant le-a fost o platformă de videocall. A fost singura modalitate să îi aducă pe toți în același loc. Da! A fost o premieră în România. Da, au fost câteva sute de invitați și da, evenimentul a ținut 9 ore, asemenea unuia tradițional. Dar aș vrea să va propun un exercițiu de imaginație! Și să-mi spuneți cum vi se pare vouă ca acest eveniment unic să se desfășoare online?

Este adevărat, acum foarte multe activități se desfășoară din fața laptopurilor și a tabletelor, însă mie niciodată nu mi-ar fi trecut prin minte că se poate organiza în această manieră un eveniment atât de încărcat de emoții, de semnificații, de bucurie, de dragoste. Multe sentimente. Oare este posibil să avem online aceleași trăiri? Aceleași emoții? Aceeași bucurie? Oamenii sunt ființe sociale. Primesc și dăruiesc sentimente. Iubire. Acest schimb ne ține în viață. Acest aspect ne definește ca oameni. O strângere de mână, o privire, un zâmbet, o îmbrățișare. Bucuria comuniunii în comunitate.

Și totuși! Dacă simți că este momentul să deveniți o familie...de ce să mai aștepți? Și mai ales ce să aștepți. Legământul este în fața lui Dumnezeu, iar acest gest al tinerilor care au ales o astfel de nuntă este unul care dovedește nu doar capacitate de adaptare la situații potrivnice, dar și sinceritatea legăturii lor, indiferent de vremuri și condiții.

Pentru că, într-un fel, au revenit la scopul în sine al nunții - unirea prin iubire a celor doi soți în numele lui Dumnezeu. Lucru care din păcate în ultimul timp a căpătat alte conotații și totul a devenit prea comercial. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Opinii » Nuntă în pandemie! Exclusiv Online!