Antena Meniu Search
x

Alegeri USR 2022. Cătălin Drulă a anunţat când va avea loc Congresul pentru alegerea unui nou preşedinte

Cătălin Drulă a anunţat că abia în luna octombrie va avea loc Congresul USR pentru alegerea preşedintelui şi că încă nu a luat o decizie în ceea ce priveşte candidatura sa. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 16:02

Cătălin Drulă a anunţat când va avea loc Congresul pentru alegerea unui nou preşedinte al USR
Cătălin Drulă a anunţat când va avea loc Congresul pentru alegerea unui nou preşedinte al USR

Preşedintele inteirmar al USR Cătălin Drulă a anunţat că Biroul Politic al partidului a decis luni ca în a doua parte a lunii octombrie să aibă loc Congresul pentru alegerea preşedintelui formaţiunii.

Am decis în Biroul Naţional de astăzi (luni - n.r.). Congresul pentru alegerea unui preşedinte plin la USR să fie în toamnă, în a doua parte a lunii octombrie”, a anunţat Cătălin Drulă, luni la Parlament.

El a mai spus că încă nu a decis dacă va candida pentru şefia USR. „Nu am luat încă decizia, când voi lua decizia, o voi anunţa”, a mai precizat Drulă.

Cătălin Drulă asigură interimatul la conducerea USR

Pe acelaşi subiect

Cătălin Drulă va asigura conducerea interimară a USR, după ce Dacian Cioloş şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte. E nemulţumit că nu a reuşit să obţină controlul asupra Biroului Naţional al partidului, acolo unde se iau toate deciziile.

Liderul USR, Dacian Cioloș, și-a depus mandatul de președinte al formațiunii, după ce Biroul Naţional a respins prin vot programul său de preşedinte. Conducerea partidului va fi preluată de Cătălin Drulă, având în vedere că este vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congresul USR PLUS din 3 octombrie 2021.

Dacian Cioloş și-a anunțat oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia (...) Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism", a explicat el.

Patru luni de zile a rezistat Dacian Cioloş să fie şef al USR, unde şi-a dorit să ocupe această funcţie. Însă la Congresul care a avut loc în toamna anului trecut nu a reuşit să îşi facă o majoritate şi în Biroul Naţional. Practic este forul de decizie care controlează absolut toate deciziile pe care partidul le ia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Alegeri USR 2022. Cătălin Drulă a anunţat când va avea loc Congresul pentru alegerea unui nou preşedinte