Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS. Dan Barna: "Am încrederea că în 2024 vom da președintelui României". Cioloş: "Trebuie să întărim și să creștem partidul"

Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS, după al doilea tur de scrutin intern. El l-a învins pe Dan Barna, fostul președinte.

De Monica Palade la 01.10.2021, 20:30

Scorul a fost unul strâns, între cei doi fiind o diferenţă de doar 700 de voturi. Dacian Cioloş a obţinut 50,9, faţă de 49,1 cât a luat Dan Barna. 

Cioloș a obținut 19.603 voturi, iar Dan Barna a obținut 18.908 voturi. 

Dan Barna: Le mulțumesc colegilor care au participat la acest demers fără precedent, peste 45.000 de membri de partid au votat. De luni rămânem același partid solid, solidar, vertical, orientat spre reforme. Închei mandatul cu satisfacții majore: am preluat un partid cu 50 de filiale, azi avem peste 1.000 de filiale. Rezultatul nu mă bucură în mod particular, dar îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru fuziunea care a dat al treilea partid al României. Am încrederea că în 2024 vom da președintelui României. Rămân alături în acest proiect în care cred foarte mult. Mult succes Dacian și felicitări! Un mandat foarte bun”.

Dacian Cioloș: Asta arată că cei care s-au înscris in USR Plus cred în acest proiect şi îl validează. Vom avea multe de facut împreună. Rezultatul arată că nu există falii între foști USR-iști și foști PLUS-iști. Membrii vor să lucreze împreună, nu facem diferențe între cele două foste partide. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces, cu toate imperfecțiunile. Am avut plângeri, unele au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate. Vom învăța și vom trage consecințele din experiența acestui proces. Trebuie să întărim și să creștem partidul. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale în 2024, dar și a alegerilor locale și parlamentare pentru a pune în practică ideile reformatoare. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că a crezut în acest proiect.

Pe acelaşi subiect

Dacian Cioloş, cele mai multe voturi şi în primul tur

Dacian Cioloş a obţinut cele mai multe voturi în cursa pentru alegerrea preşedintelui USR PLUS şi în prmul tur, însă a intrat în turul al doilea cu Dan Barna, pentru că nu a întrunit 50% +1 dn voturile valabil exprimate.

În primul tur al alegerilor online pentru preşedinţia USR PLUS au votat 32.815 de membri USR PLUS. Dacian Cioloş a obţinut 15,111 voturi - 46%, Dan Barna 14,404 - 43,9% şi Irinel Darău 3,300 - 10,1% din totalul voturilor exprimate. La ora 16.00 va avea loc o şedinţă a Biroului Naţional.

Dacian Cioloş a avut şi o primă reacţie, după primul scrutin, declarând că este o victorie a schimbării în bine. "Aș vrea să vă mulțumesc pentru voturile voastre, indiferent de persoana pe care ați ales să o votați pentru funcția de președinte al USR PLUS. Este impresionantă participarea și, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România și ce înseamnă implicarea reală. Este un exercițiu de democrație și implicare decent și onest pentru care meritați felicitări și mulțumiri.

Am putea spune că este o victorie a normalității modul în care s-au desfășurat votul și procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepție. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice și excese, pariuri și riscuri nejustificate. De aceea nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie.

Le mulțumesc, de asemenea, lui Irineu Darău și Dan Barna, pentru că împreună putem fi mai buni. Nu îi consider contracandidați și concurenți, ci colegi, prieteni și parteneri pentru anii care vin, indiferent de rezultatul celui de-al doilea tur. Singura mea rugăminte este să înțelegem că votul colegilor noștri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat și dorinței de a munci mai mult și mai eficient. Cred că se poate mai bine și mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ținem de cuvânt față de voi toți, cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă privește, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcție intensă, la sfârșitul cărora să avem șanse reale la președinția României și la o majoritate care să poată schimba și reforma România".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS. Dan Barna: "Am încrederea că în 2024 vom da președintelui României". Cioloş: "Trebuie să întărim și să creștem partidul"