Meniu
Search
x

Alexandru Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri ceva mai mare la secţiile de ATI

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Iaşi, că se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de Covid. Bilanț coronavirus în România, 28 iulie. Peste 9.300 de cazuri noi şi 12 decese, în ultimele 24 de ore. Sunt 3.709 de persoane internate în secții cu COVID-19. Din cei 253 pacienți internați la ATI, 214 sunt nevaccinați.

De Redactia Observator la 28.07.2022, 15:30

"Este o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică. Ne pregătim pentru un număr de cazuri (COVID-19 - n.r) ceva mai mare la secţiile de ATI. Din fericire, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, paturi de COVID-19, şi 12% pentru paturile ATI. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii, încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc", a răspuns jurnaliştilor ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres

Alexandru Rafila a explicat că trebuie luate "măsuri decente, de prevenţie, recomandate, individuale care au şi efect asupra comunităţii".

Alexandru Rafila: Nu cred că vom mai ajunge în situaţia unui lockdown în România 

Ministrul Sănătăţii a declarat miercuri seară  că numărul cazurilor de COVID-19 nu va scădea în perioada următoare, dar a explicat că este convins că nu vom mai avea un lockdown şi nu vor mai fi impuse restricţii.

Pe acelaşi subiect

”Nu o să scadă, săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 şi ceva de cazuri pe zi. Estimez că, în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marţi, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat Rafila, citat de news.ro

Întrebat despre un lockdown în România, Rafila a precizat că nu vom mai ajunge în această situaţie. ”În Franţa au aproape 200.000 de cazuri pe zi şi singura restricţie este legată de utilizarea, în anumite spaţii închise şi transportul în comun, utilizarea măştii. Nu cred, în niciun fel, şi e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situaţia unui lockdown în România, sau la restricţii care să limiteze activitatea economică şi socială.

Aceste noi valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaştem în momentul de faţă, vor fi valuri de infecţie respiratorie, de obicei banală, şi care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susţinut, pe viitor, să construim un sistem de asistenţă medicală ambulatorie, de bună calitate”, a declarat Rafila. Întrebat, de asemene,a dacă are convingerea că nu vom avea lockdovn, Rafila a declarat: ”Absolut”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Alexandru Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri ceva mai mare la secţiile de ATI