Antena Meniu Search
x

Alina Gorghiu susţine că PSD a întins o capcană USR-PLUS. Ce spun oamenii care îl susţin pe Florin Cîţu despre moţiunea de cenzură

Senatorul PNL Alina Gorghiu, unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu atât în criza politică de acum, cât şi în lupta pentru putere din cadrul Partidului Naţional Liberal, atrage atenţia reprezentanţilor USR PLUS să fie responsabili şi să nu cadă în capcana întinsă de PSD.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 02.09.2021, 15:40

Senatoarea Alina Gorghiu, soseşte în Parlament, la o şedinţă a BPN din 2019
Alina Gorghiu spune că USR PLUS ar trebui să înţeleagă că trebuie să desemneze alt ministru al Justiţiei - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Alina Gorghiu crede că dialogul cu PSD şi AUR în vederea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului este "toxic pentru România", iar altfel USR PLUS nu are suficiente semnături pentru a depune o moţiune de cenzură. Soluţia, crede Alina Gorghiu, este ca USR PLUS să înţeleagă că la Ministerul Justiţiei este nevoie de o nouă propunere.

"În Biroul Politic Naţional s-a discutat acest subiect al nevoii de stabilitate la guvernare, motiv pentru care apelul premierului transmis colegilor noştri, pe care noi îl vom respecta, este acela să nu existe niciun fel de mesaj contondent la adresa USR PLUS, îi dorim în continuare la guvernare, dorim o guvernare stabilă care să livreze reformele angajate de noi în Parlament prin programul de guvernare.

Invitaţia pe care o facem astăzi este ca USR PLUS să înţeleagă că este nevoie de o nouă propunere la Ministerul Justiţiei, o aşteptăm, au o resursă de cadre pe care o cunoaştem în materie de Justiţie, sunt destul de mulţi oameni în USR PLUS competenţi, motiv pentru care, luând exemplul de data trecută, când a fost remaniat un ministru al Sănătăţii şi a venit unul nou tot din partea domniilor lor, iar activitatea guvernamentală la acel minister a fost mult mai bună, cred că şi acum se poate rezolva la fel de simplu această problemă", a spus Gorghiu la Parlament.

Alina Gorghiu, despre efectele unei asocieri cu PSD sau AUR

Pe acelaşi subiect

Ea a arătat că USR PLUS nu are, în prezent, suficiente semnături pentru a depune o moţiune de cenzură, iar pentru asta trebuie să se asocieze cu PSD sau AUR, ceea ce ar însemna trădarea electoratului.

"O asociere cu PSD şi AUR, din punctul meu de vedere, ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Orice fel de asociere, chiar şi în glumă cu PSD, care este adversarul nostru dintotdeauna, ar însemna un demers, cred eu, care va fi sancţionat dramatic. De asemenea, uitându-ne în istoria recentă, am văzut poziţionarea atât a electoratului, cât şi a colegilor din USR PLUS când PSD şi-a dărâmat propriul guvern. Vă aduc aminte declaraţiile de atunci, toată lumea a sancţionat un demers făcut pe criterii pur politicianiste, nevoia de ostoire a orgoliului domnului Dragnea pentru a-şi pica propriul guvern.

Astăzi suntem în aceeaşi situaţie, USR PLUS face parte din coaliţia guvernamentală. În opinia noastră, este exclus ca aceştia să semneze o moţiune a PSD. Cred că este o capcană întinsă de PSD, invitându-i să se asocieze în acest demers pentru că, le spun de acum, textul va fi devastator la adresa miniştrilor USR PLUS. Sunt absolut convinsă că PSD va otrăvi acea moţiune de cenzură diabolizând orice fel de ministru şi cred că nu-i va ocoli pe cei din USR PLUS", a mai spus Alina Gorghiu.

Gorghiu le-a solicitat celor de la USR PLUS să fie responsabili. "Îi rog să fie responsabili, să înţeleagă că această coaliţie are un mandat până în 2024, (...) ne dorim să fie până în 2028, să vină cu o propunere la justiţie şi să încercăm prin dialog PNL-USR-UDMR să depăşim acest moment, care va fi uitat în câteva zile. Dialogul cu PSD şi cu AUR este toxic pentru România", a arătat senatorul PNL.

Rareş Bogdan îl compară pe Florin Cîţu cu Mario Draghi

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan s-a declarat convins că o moţiune de cenzură nu va fi votată de liberali.

"Nu acceptăm şantajul. PNL a votat în unanimitate în Biroul Permanent Naţional susţinerea lui Florin Cîţu în continuare pentru poziţia de premier. Considerăm că este o ocazie excepţională, pentru că avem un mare finanţist, economist la conducerea Guvernului, un adevărat Mario Draghi pentru această ţară, nu avem niciun motiv ca acesta să facă un pas în lateral. Îl susţinem întru totul şi vom continua guvernarea", a spus Rareş Bogdan.

Potrivit rezoluţiei adoptate, "Biroul Politic Naţional al PNL îşi reafirmă susţinerea fermă pentru exercitarea în continuare de către Florin Cîţu a funcţiei de premier al Guvernului României. Mandatul care i-a fost încredinţat de către toate partidele din coaliţie a fost unul pentru dezvoltarea României. Evoluţiile din ultimele luni au confirmat nu doar angajamentul, dar şi succesul echipei guvernamentale în avansarea pe acest drum".

Documentul menţionează că Programul ''Anghel Saligny'' nu este despre ambiţii, ci despre dorinţa de a fi alături de comunităţile locale.

"Reuşitele României în această perioadă, de la creşterea economică record la fondurile mai mari ca niciodată alocate pentru investiţii, vorbesc de la sine despre buna guvernare realizată de Cabinetul condus de premierul Florin Cîţu. Este important nu doar să continuăm în aceeaşi manieră, dar chiar să accelerăm procesele de transformare în bine a României. Programul 'Anghel Saligny' nu este despre ambiţie şi despre dorinţa noastră, ca formaţiune a coaliţiei, de a fi alături de comunităţile locale, să aibă acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o ţară europeană. România nu înseamnă doar marile oraşe, România înseamnă şi sate şi comune, iar obiectivul este de a ridica întreaga Românie", se mai arată în rezoluţie.

Ludovic Orban, apel către Florin Cîţu şi membrii PNL

De cealaltă parte, Ludovic Orban, care nu a fost invitat la BPN al PNL, a făcut un apel chiar către colegii săi să înţeleagă gravitatea problemei.

Ludovic Orban este convins că din situaţia politică creată de revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei nu are nimeni de câştigat şi a făcut un apel la Florin Cîţu şi ceilalţi membri PNL "să înţeleagă gravitatea momentului". USR PLUS vrea plecarea lui Florin Cîţu şi ameninţă că, în caz contrar, va susţine moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului.

Ludovic Orban a amintit că după alegeri, în urma unor negocieri complicate, s-a reuşit formarea unei coaliţii care să scape România din ghearele PSD şi care s-a anagajat la patru ani de pace politică şi de muncă în folosul oamenilor. Preşedintele PNL spune că acest lucru nu este posibil fără ca fiecare dintre formaţiuni să susţină Programul de Guvernare, iar criza de acum nu ajută pe nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Alina Gorghiu susţine că PSD a întins o capcană USR-PLUS. Ce spun oamenii care îl susţin pe Florin Cîţu despre moţiunea de cenzură