Antena Meniu Search
x

Alina Gorghiu: "Tudorel Toader să lămurească lucrurile despre dezinformarea în numele CE privind modificarea legilor Justiției"

Reprezentanții PSD și ALDE "au dezinformat în numele Comisiei Europene'' că unele dintre propunerile de modificare a legilor Justiției ar fi fost ''discutate și chiar sprijinite de Comisie'', a declarat vineri, senatorul liberal de Timiș, Alina Gorghiu, ea solicitându-i lui Tudorel Toader să lămurească lucrurile în acest caz, potrivit Agerpres

Reprezentanții PSD și ALDE "au dezinformat în numele Comisiei Europene'' că unele dintre propunerile de modificare a legilor Justiției ar fi fost ''discutate și chiar sprijinite de Comisie'', a declarat vineri, senatorul liberal de Timiș, Alina Gorghiu, ea solicitându-i lui Tudorel Toader să lămurească lucrurile în acest caz, potrivit Agerpres

Totodată, parlamentarul îi cere ministrului Justiției să spună clar ''dacă a mistificat realitatea'' atunci când a evocat raportul MCV pentru a-și argumenta planurile privind modificarea respectivelor legi.

''E fără precedent manipularea reprezentanților PSD și ALDE, care au dezinformat în numele Comisiei Europene. România trăiește acum și rușinea ca din partea CE să vină precizarea că, pentru Bruxelles, este o surpriză că în presa românească se discută că unele dintre propunerile de modificare a legilor Justiției ar fi fost discutate și chiar sprijinite de Comisie. De asemenea, s-a precizat că, la întâlnirea Timmermans — Toader, planurile și prioritățile au fost discutate doar la modul general. (...) Îi cer public ministrului Justiției să lămurească lucrurile imediat și să spună foarte clar dacă a mistificat realitatea atunci când a evocat raportul MCV și, în subsidiar, CE, pentru a-și argumenta planurile privind modificarea legilor Justiției — și care ar duce, de fapt, la subminarea independenței acesteia—, lucru spus acum și de CE. Pentru că un ministru prins cu 'ocaua mică' (...) trebuie să vină cu demisia din Guvern urgent'', afirmă Alina Gorghiu într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Aceasta susține că solicitările CE și proiectele prezentate de Toader au fost urmare a însăși declarației ministrului, care spunea că ''ideea de a-l elimina'' pe președintele României din procedura de numire a unor procurori cu funcții de conducere ar fi izvorât din recomandările raportului MCV.

''De aici a înflorit această minciună, care ne expune din nou, la scară europeană, ca fiind nu doar o țară cu probleme, ci și o țară în care oficialii ei practică o manipulare grosieră, care nu are precedent. Doar în Rusia am mai văzut astfel practici de dezinformare, construite pe tupeu și nesimțire'', spune Alina Gorghiu.

Senatorul liberal menționează câteva exemple de dezbateri televizate pe această temă, în care au vorbit Viorica Dăncilă (europarlamentar PSD), Eugen Nicolicea (deputat PSD), Tudor Ionescu (reprezentant ALDE) și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Alina Gorghiu este convinsă că aceste cazuri nu sunt singulare, adăugându-li-se ''analiști'', formatori de opinie și chiar ziariști ''care au practicat aceeași manipulare''.

''De altfel, terenul a fost pregătit chiar de premierul Mihai Tudose, prin declarația din 20 august, când a afirmat că 'a fost acea consultare publică extinsă, a fost discuția pe care a avut-o domnia sa (ministrul Toader — n.r.) cu Bruxelles-ul'. A fost la Bruxelles, le-a prezentat ce și cum, a venit cu ok-ul de acolo'', adaugă Alina Gorghiu.

Parlamentarul a conchis că, în opinia sa, acestea sunt lucruri ''extrem de grave'' care trebuie lămurite urgent pentru că ''minciuna nu poate să stea alături de Justiție, nici măcar într-o guvernare condusă de PSD'', punctând că, într-un asemenea caz, "demisiile ar trebui să curgă pe bandă rulantă din partea tuturoul celor care au făcut acest joc dublu".

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Alina Gorghiu: "Tudorel Toader să lămurească lucrurile despre dezinformarea în numele CE privind modificarea legilor Justiției"