Antena Meniu Search
x

Ambasadorul României la Moscova către Ambasada Rusiei la București: ”Ați cam dat cu bâta în baltă”

O postare pe Facebook a Ambasadei Rusiei în România despre Armata Roșie, care a eliberat Europa de fascism, a primit, tot pe rețeaua de socializare, replica Ambasadorului României la Moscova. ”Ați cam dat cu bâta în baltă”, a transmis Mihai Soare rușilor.

Vasile Soare și reacția sa la postarea Ambasadei Rusiei
Ambasadorul României la Moscova a reacționat la o postare a Ambasadei Rueiei la București, pe care a considerat-o regretabilă - Facebook/Vasile Soare

O postare pe Facebook a Ambasadei Rusiei în România despre Armata Roșie, care a eliberat Europa de fascism, a primit, tot pe rețeaua de socializare, replica Ambasadorului României la Moscova. ”Ați cam dat cu bâta în baltă”, a transmis Vasile Soare rușilor.

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a Ambasadei Rusiei la București, care acuză presa occidentală și cea românească de denigrare a soldaților sovietici, care, în Al Doilea Război Mondial, ”au eliberat de fascism ţările Europei de Est şi Europei Centrale".

"În cadrul acestei perpetue campanii de propagandă, ostilii critici anti-sovietici şi anti-ruşi încearcă însistent să-i convingă pe oameni că Armata Roşie era o adunătură de tâlhari şi violatori care nu ştiau de nicio milă faţă de populaţia civilă. Astăzi asistăm la o revitalizare a acestei campanii. Iniţial, miturile de acest gen au apărut datorită eforturilor ministrului nazist al propagandei, J. Goebbels, iar ulterior, în timpul Războiului Rece, au fost multiplicate şi replicate de foştii aliaţi ai URSS. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei s-a ajuns chiar la situaţia când, în etapa finală, propagandă s-a dovedit să fie atât de intensă încât, în cea mai mare parte, germanii au crezut în poveştile despre cruzimea ruşilor. Drept rezultat, când trupele sovietice au ajuns îndeaproape de Berlin, oraş a fost măturat de un val de sinucideri în masă. Potrivit unor date, numai în ultimele două luni ale războiului cifra de sinucideri acolo a ajuns la 30-40 de mii", a scris Ambasada Rusiei.

Postarea diplomaților ruși a atras numeroase reacții și comentarii.

"Prin urmare, noi îndemnăm încă o dată, ca oamenii să analizeze informaţiile care apar în mass-media şi să le compare cu faptele istorice verificate. În mod firesc, apare întrebarea: cine beneficiază de pe urmele uleiului veninos al minciunii pus pe focul rusofobiei, infiltrat în conştiinţa publică a poporului român, după mulţi ani de la încheierea ostilităţilor în Europa? Oare acest lucru se datorează apropierii aniversării celor 75 de ani de la eliberarea României de către Armata Roşie?", se mai afirmă în postarea Ambasadei ruse. 

Răspunsul Ambasadorului României

Unul dintre cei care au reacționat la mesaj a fost chiar ambasadorul României la Moscova. Vasile Soare le-a transmis că ”au cam dat cu bâta în baltă” și că postarea este regretabilă.

"Mda...aţi cam dat cu bâta în baltă, cum se zice la români, stimaţi colegi de la Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti. Nu ştiu cum faceţi, dar periodic reuşiţi să-i iritaţi pe Români, făcând trimitere la istoria comună recentă, complicată. Cum puteţi încerca să ştergeţi din memoria acestui popor evidenţele, fie ele petrecute în urma cu 75 de ani??? Ca diplomaţi la Bucureşti ar trebui să cunoaşteţi că mulţi români păstrează amintiri vii de la bunici despre comportamentul soldatului sovietic pe teritoriul României, care nu are nimic de-a face cu "eliberarea"...Este regretabilă postarea, mai bine vă abţineaţi...Lăsaţi-o baltă!", a scris Vasile Soare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacția Ambasadorului a fost tot pe Facebook, într-un mesaj în care a distrobuit și postarea Ambasadei Rusiei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ambasadorul României la Moscova către Ambasada Rusiei la București: ”Ați cam dat cu bâta în baltă”