Antena Meniu Search
x

Scandalul legilor justiţiei ajunge peste ocean. Reacţiile dure ale oficialilor români

Departamentul de stat de peste Ocean îndeamnă, în mod oficial, Parlamentului României să nu voteze legile Justiţiei.

Vezi și

Reacţie dură a Statelor Unite în privinţa controversatelor legi ale Justiţiei. Departamentul de stat de peste Ocean îndeamnă, în mod oficial, Parlamentului României să nu voteze legile Justiţiei.

Adoptarea proiectelor de modificare pe tema legilor justiţiei este un mare pas înapoi pentru România, spun oficialii de peste Ocean. Americanii cer luarea unei măsuri drastice.

Îngrijorările americanilor sunt catalogate drept nefondate de către oficialii români.

Florin Iordache, şeful Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei:

 Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv care să oprească Parlamentul să facă o dezbatere. Nu există niciun articol care să încalce independenţa justiţiei sau care să diminueze lupta împotriva corupţiei. 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii:

Poate că ar fi interesant să ne indice domnii ce articol din legile justiţiei îi deranjează sau care ar slăbi independenţa justiţiei, că ar fi interesant şi pentru noi să ştim acest lucru. 

În luna iulie, oficialii de peste ocean şi-au exprimat îngrijorarea printr-un comunicat la adresa Poloniei. Senatul adoptase o lege privind reforma sistemului judiciar, chiar dacă zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzi. Din cauza modificărilor Legilor Justiţiei şi la noi, duminică, din nou, zeci de mii de români din toată ţara au protestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Scandalul legilor justiţiei ajunge peste ocean. Reacţiile dure ale oficialilor români