Antena Meniu Search
x

AUR contraatacă, după scandalul în care e implicat George Simion: Cere retragerea lui Virgil Popescu din funcția de ministru

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcţie pe ministrul Energiei Virgil Popescu, înainte ca votul la moţiunea simplă împotriva sa să fie dat, arată un comunicat de presă al formaţiunii. Cererea AUR vine după ce Parchetul General s-a sesizat cu privire la gestul lui George Simion, care l-a agresat fizic pe Virgil Popescu în timpul dezbaterii moţiunii.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 14:44

George Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu în Parlament
George Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu în Parlament - Inquam Photos / Ilona Andrei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcție pe ministrul Energiei Virgil Popescu, înainte ca votul la moțiunea simplă împotriva sa să fie dat.

Virgil Popescu este principalul responsabil pentru facturile aberante pe care le plătesc astăzi românii și nu mai poate ocupa nicio clipă această funcție. De asemenea, asupra sa planează grave suspiciuni de corupție. În 2021, Popescu a încercat să încredințeze contracte fără licitație în valoare de aproape 600 milioane de euro, prin PNRR, unui cunoscut afacerist apropiat de PNL. 

Cerem PSD să nu gireze incompetența și corupția la vârful Guvernului Ciucă și să susțină retragerea sa din funcție în ședința coaliției de astăzi. De asemenea, reiterăm faptul că singura soluție la criza actuală a prețurilor la energie este revenirea la piața reglementată, până când condițiile concurențiale vor fi depline.

Ce sancţiuni riscă George Simion

Pe acelaşi subiect

Dezbaterea moţiunii a fost întreruptă, apoi reluată, însă fără participarea ministrului Energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor. Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru şedinţa de miercuri. 

Ministrul Virgil Popescu a cerut conducerii Parlamentului să îi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple pe Energie, când a fost agresat de George Simion. Clasa politică a condamnat gestul făcut de liderul AUR şi a cerut ca acesta să fie sancţionat, însă acest lucru nu este tocmai uşor de făcut.

În acest moment, singura sancţiune care îi poate fi aplicată lui George Simion este un avertisment. În regulamentul Parlamentului, nici măcar nu sunt prevăzute sancţiuni pentru un astfel de comportament. Se vor face însă propuneri ca regulamentul să fie schimbat, pentru ca astfel de derapaje să fie pedepsite.

Între timp, procurorii de la Parchetul General vor analiza înregistrarea cu incidentul din plen şi vor decide dacă deschid dosar penal. 

Parchetul General s-a sesizat în cazul scandalului provocat de George Simion. Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.

Conform Codului Penal, pedepsele pentru care este anchetat George Simion se pedepsesc după cum urmează:

  • Ultrajul săvârşit prin ameninţare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, plus o treime. 
  • Tulburarea ordinii şi liniştii publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » AUR contraatacă, după scandalul în care e implicat George Simion: Cere retragerea lui Virgil Popescu din funcția de ministru