Antena Meniu Search
x

AUR nu îl va vota pe Nicolae Ciucă premier. George Simion l-a ameninţat pe Klaus Iohannis cu suspendarea, dacă şi acest guvern pică

Deputatul George Simion a declarat la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis că acesta le-a transmis deja care e propunerea de premier, înaintea anunţului oficial. Liderul AUR i-a transmis însă preşedintelui că formaţiunea pe care o conduce nu îl va susţine pe Nicolae Ciucă şi l-a ameninţat cu suspendarea dacă şi acest guvern pică la votul din Parlament.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.10.2021, 14:35

George Simion l-a ameninţat pe Klaus Iohannis cu suspendarea, dacă şi guvernul Ciucă pică în Parlament
George Simion l-a ameninţat pe Klaus Iohannis cu suspendarea, dacă şi guvernul Ciucă pică în Parlament - Presidency.ro

George Simion a declarat că partidul său nu o să susţină varianta Nicolae Ciucă ca premier, menţionând că preşedintele părea destul de sigur că acesta va fi susţinut de PSD.

Preşedintele Iohannis ne-a transmis că propunerea de prim-ministru va fi generalul Nicolae Ciucă. Adică putem să Intrăm într-un sistem militarizat, în care vor conduce Armata şi preşedintele Iohannis. Era foarte sigur domnul preşedinte, dădea semne că este convins că PSD îl va vota pe Ciucă

Nu o să susţinem varianta lui Nicolae Ciucă ca premier, Marcel Ciolacu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu -, preşedinte al Senatului. Asta se vehiculează. Eu sper ca PSD să nu marşeze la această variantă, să nu facă blat cu Klaus Iohannis ​”, a spus George Simion.

Klaus Iohannis, ameninţat cu suspendarea

Pe acelaşi subiect

George Simion a precizat că AUR a înaintat o altă propunere, a unui premier independent, precum Călin Georgescu, şi i-a pus în vedere preşedintelui că dacă şi Guvernul Ciucă pică la votul de încredere, partidul său va demara procedurile de suspendare.

"Noi am înaintat o altă propunere astăzi la Cotroceni şi preşedintele are pe masă două alegeri. I-am pus în vedere lui Klaus Iohannis faptul că dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea preşedintelui. 

Preşedintele ne-a spus că se pare că ăsta e hobby-ul nostru, suspendarea preşedintelui, şi i-am transmis că fiecare cu hobby-urile sale. Colegul Mihai Negoescu l-a întrebat pe preşedinte ce îl califică pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru, la care preşedintele a spus că asta va reieşi din dialogul pe care îl va purta Nicolae Ciucă cu noi", a mai declarat George Simion. 

Nicolae Ciucă, desemnat să formeze Guvernul

Președintele Klaus Iohannis a avut o nouă rundă de consultări cu partidele, în vederea desemnării noului premier, după ce Parlamentul a respins varianta unui guvern exclusiv USR, condus de Dacian Cioloș. Klaus Iohannis a acceptat propunerea de premier făcută de PNL şi l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru.

Tocmai am încheiat consultările cu formaţiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluţii guvernamentale. Discuţiile au fost considerabil mai bune decât după ultimele discuţii. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, iarna bate la uşă, preţurile cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline, pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. Analizând întreaga situaţie, am decis să îl desemnez drept candidat pe domnul Nicolae Ciucă", a declarat Klaus Iohannis.

Partidul Naţional Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim ministru, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni. Florin Cîţu a insistat că propunerea i-a aparţinut şi că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor să rezolve această criză politică. Nicolae Ciucă nu a fost prezent la declaraţiile făcute de Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » AUR nu îl va vota pe Nicolae Ciucă premier. George Simion l-a ameninţat pe Klaus Iohannis cu suspendarea, dacă şi acest guvern pică