Antena Meniu Search
x

Austriecii nu au mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, la Congresul din București: Mureșan: "Blocajul a fost depăşit. Vom obţine aderarea deplină a României la Schengen"

Delegaţia austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, iar manifestul a fost adoptat cu unanimitate, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan. "Acest vot arată ca blocajul a fost depăşit şi că, chiar dacă au existat dificultăţi, le vom depăşi şi vom obţine aderarea deplină a României la spaţiul Schengen", a adăugat liberalul.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 22:22

cancelarul austriac Karl Nehammer
Austriecii nu au mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, la Congresul din București: Mureșan: "Blocajul a fost depăşit. Vom obţine aderarea deplină a României la Schengen - Profimedia Images

"Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti. Delegaţia austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate. Acest vot arată ca blocajul a fost depăşit şi că, chiar dacă au existat dificultăţi, le vom depăşi şi vom obţine aderarea deplină a României la spaţiul Schengen", a scris Siegfried Mureşan.

Eurodeputatul PNL a adăugat manifestul electoral va sta la baza programului politic al Partidului Naţional Liberal.

"Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Naţional Liberal, cuprinde următorul paragraf: «Avem nevoie de admiterea deplină la spaţiul Schengen pentru Bulgaria şi România, eliminând nu doar controalele aeriene şi maritime, ci şi controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil", a completat Mureşan, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă, despre votul de la Congresul PPE: O victorie pentru România. Austria nu a mai votat împotrivă

Pe acelaşi subiect

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. O victorie pentru România, la Congresul PPE, Austria nu a mai votat împotrivă, a spus Ciucă.

"O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen", a transmis Nicolae Ciucă.

PPE a adoptat la București manifestul "Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre". Acesta conține mai multe puncte cheie.

"PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil. Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri. O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050", a explicat președintele PNL.

În plus, strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră, a precizat Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Austriecii nu au mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, la Congresul din București: Mureșan: "Blocajul a fost depăşit. Vom obţine aderarea deplină a României la Schengen"