Antena Meniu Search
x

Video Bucureștiul va fi epicentrul politic al UE timp de 2 zile. Măsuri de securitate fără precedent la Congresul PPE

Reuniune politică importantă în România. 13 preşedinţi şi premieri plus două mii de delegaţi din peste 40 de ţări europene participă, la Bucureşti, la Congresul Partidului Popular European. Reuniunea o va propune pe Ursula von der Leyen candidatul oficial al PPE pentru un nou mandat la şefia Comisiei Europene. Printre invitaţi este şi cancelarul austriac Karl Nehammer, care încă mai ţine România la porţile Schengen

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 05.03.2024, 22:18

Vezi și

Manfred Webber, șeful Popularilor Europeni, a fost întâmpinat cu brațele deschise la sediul PNL din Aleea Modrogan.

  • MANFRED WEBER, preşedinte Partidul Popular European: Bucureştiul va fi în următoarele două zile capitala politică a Europei. Chiar mă simt ca acasă aici în Bucureşti, la sediul PNL. Mă simt într-adevăr foarte bine. 
  • Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Popularii Europeni vor valida la București candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat de 5 ani la șefia CE. Liderii PPE vor stabili în România strategia pentru alegeri și vor adopta manifestul PPE - un document care va cuprinde dezideratul României de a adera la Spațiul Schengen cu frontierele terestre.
  • MANFRED WEBER, preşedinte Partidul Popular European: Românii vor decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică şi competentă la Bruxelles sau dacă veţi irosiţi voturile pe populişti. 

Translatorul angajat de PNL a făcut, însă, o gafă. A înțeles greșit mesajul și le-a cerut românilor să nu voteze socialiștii. Adică aliații PNL pe lista comună pentru Parlamentul European.

  • TRADUCATOARE: România va decide pe 9 iunie veți avea o echipă puternică sau își va irosi voturile pe socialiști. Extremişti. Scuze! Extremişti. Îmi pare rău!
  • WEBER: Asta a fost important! Am văzut câteva grimase aici! 
Pe acelaşi subiect

De la Bucureşti, Manfred Webber i-a criticat dur pe președintele francez, Emmanuel Macron, și pe cancelarul german Olaf Scholz.   

  • MANFRED WEBER, preşedinte Partidul Popular European: Trebuie să fim atât de puternici încât Putin să nu aibă nici măcar un gând de a ne ataca. Daţi-mi voie să mă refer la Olaf Scholz. Declaraţiile lui despre livrarea de rachete Taurus... Aceste declaraţii au divizat până şi coaliţia care îl susţine. Emmanuel Macron, al doilea lider de top al Europei. Cu declaraţia lui despre trimiterea de trupe în Ucraina – a divizat Europa. Chiar Jens Stoltenberg a fost nevoit să lămurească lucrurile.

Miercuri si joi, Bucureştiul va găzdui cel mai important eveniment politic al anului - Congresul PPE

În Capitală vor fi măsuri de securitate fără precedent pentru protecția liderilor europeni.

  • Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Congresul PPE va transformă România în epicentrul politic al UE. Pe lângă Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, la București vor veni 2000 de delegați din familia PPE plus 13 șefi de stat și de Guvern din statele europene. La eveniment s-au acreditat peste 700 de jurnaliști din întreagă lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Bucureștiul va fi epicentrul politic al UE timp de 2 zile. Măsuri de securitate fără precedent la Congresul PPE