Antena Meniu Search
x

Video Congresul PPE la Bucureşti. Klaus Iohannis îşi negociează postul la vârful UE. Ce alte funcţii vizează România

Bucureştiul a devenit azi capitala politică a Europei. Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări se reunesc azi şi mâine la Congresul Partidului Popular European. Congresul PPE va fi prilej pentru negocieri la cel mai inalt nivel intre liderii europeni. Postul lui Klaus Iohannis la vârful UE si funcţiile de comisar european vizate de România ar putea fi decise in aceste zile la Bucuresti.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 06.03.2024, 13:57

Vezi și

Popularii europeni vor valida la Bucureşti candidatura Ursulei von der Layen pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea Comisiei Europene. De asemenea, vor stabili strategia Partidului Popular pentru alegerile parlamentare din luna iunie. La congresul de la Bucureşti va fi adoptat manifestul Partidului Popular, programul politic, un document care va cuprinde inclusiv dezideratul României de a adera la spaţiul Schengen cu frontierele terestre.

Ce alte funcţii europene mai vizează România

Dincolo de negocieri şi decizii, congresul Popularilor europeni este un prilej idel pentru preşedintele Klaus Iohannis, pentru liderul PNL Nicolae Ciucă şi pentru alţi lideri liberali să negocieze funcţii importante la nivel european. Surse politice spun că preşedintele Klaus Iohannis ar viza funcţii la nivel european. Se vorbeşte despre funcţia de şef al Consiliului European după alegerile europarlamentare. De asemenea, potrivit surselor Observator, România vizează şi funcţia de comisar european pentru Apărare. Noul comisar pe Apărare va avea automat şi funcţia de vice-preşedinte al Comisiei Europene.

Un alt post pe care îl vizăm este acela de comisar european pentru Extindere şi Vecinătate, o funcţie importantă având în vedere că obiectivul strategic al României pentru următorii ani este acela de a ajuta Republica Moldova în procesul său de integrare în Uniunea Europeană. Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, 6 martie, cu Ursula von der Layen şi cu Roberta Metsola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Congresul PPE la Bucureşti. Klaus Iohannis îşi negociează postul la vârful UE. Ce alte funcţii vizează România