Antena Meniu Search
x

Avocatul lui Donald Trump, scrisoare pentru Klaus Iohannis, în care condamnă abuzurile instituţiilor de forţă

Scandalul protocoalelor secrete din justiţie are ecouri peste Ocean! Avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a transmis o scrisoare oficialilor români, în care condamnă abuzurile instituţiilor de forţă

Vezi și

Scandalul protocoalelor secrete din justiţie are ecouri peste Ocean! Avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a transmis o scrisoare oficialilor români, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, în care condamnă abuzurile instituţiilor de forţă.

Într-o scrisoare de două pagini, Rudoph Giuliani, fost procuror şi fost primar al oraşului New York, atrage atenţia asupra abuzurilor DNA şi asupra protocoalelor secrete.

"Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. (...) Îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete", a scris Giuliani în scrisoarea trimisă oficialilor români. 

Scrisoarea sa a fost trimisă pre?edintelui Klaus Iohannis, celor doi preşedinţi ai Parlamentului şi premierului Viorica Dăncilă. 

Dar un mesaj care nu reprezintă poziţia oficială a Statelor Unite, spune ambasadorul României în SUA, George Maior. 

Reacţii similare au venit şi din Opoziţie. 

Dan Barna, preşedinte USR: "Este evident produsul unui serviciu de lobby. Un avocat, chiar şi al preşedintelui Trump nu are nicio competenţă şi nicio atribuţie în politica externă."

Giuliani sugerează şi că ar trebui dată o amnistie celor care au fost condamnaţi în baza protocoalelor secrete. Ministrul justiţiei precizează însă că nu se lucrează la un astfel de document.

Rudolf Giuliani s-a remarcat în perioada în care a fost procuror prin lupta sa împotriva mafiei din New York, dar şi ca primar al metropolei americane, pentru gestionarea situaţiei de criză din 11 septembrie 2001, când aproape 3000 de oameni au murit în atacurile teroriste de la World Trade Center.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Avocatul lui Donald Trump, scrisoare pentru Klaus Iohannis, în care condamnă abuzurile instituţiilor de forţă