Antena Meniu Search
x

Bănicioiu: "Am să îmi reproșez foarte multe; eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor"

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă că are să își reproșeze "foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc" și a precizat că el nu a spus "niciun moment" că nu este nevoie de ajutor.

 Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă că are să își reproșeze "foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc" și a precizat că el nu a spus "niciun moment" că nu este nevoie de ajutor.

"Da. Am să îmi reproșez foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc. Foarte mulți oameni trebuiau să facă foarte multe lucruri. Vreau să vă spun, așa cum ați spus dvs, ministrul aparținând unui guvern demisionat, că, până în ultimul moment în care pot să ajut, voi ajuta și voi fi alături de aceste echipe de intervenție, intenția mea este de a salva cât mai mulți oameni și de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva cât mai mulți oameni", a spus Bănicioiu, întrebat de ziariști dacă are ceva să își reproșeze în ce privește gestionarea situației de după Club Colectiv.

El a precizat că a spus, din primele minute după tragedie, că orice ajutor este acceptat.

"Eu, din primele ore ale accidentului, am fost alături și de dl. profesor Lascăr, dar și de ceilalți colegi ai mei. Eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor, eu am spus tot timpul că noi asigurăm tot ceea ce este necesar pentru fiecare etapă de tratament, eu asta am spus și la spitale, în noaptea respectivă și a doua zi, și după, am spus, da, avem medicație, aducem medicația de nivel european. Doamnă, nu am spus niciodată și nu îmi răstălmăciți cuvintele, cum am văzut că s-a întâmplat zilele trecute, că am spus că este în România mai bine ca în Germania. (...) Eu, din primul moment, am spus că asigurăm și că avem pe stocuri și aducem către spitale tot ceea ce au nevoie și tot ceea ce cer medicii. De asemenea, am spus, la fel de clar, cred că din primele minute, am spus că acceptăm orice ajutor", a punctat Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a adresat rugămintea către medici de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților.

"Știu că poate, pe alocuri, se înregistrează și oboseală și o destul de mare greutate în a comunica cu aparținătorii, însă rugămintea mea către toți, și veți avea și tot sprijinul din partea noastră aici, este aceea de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților, ceea ce știu că ați făcut până acum, evoluția predictibilă, bineînțeles cu situațiile care pot interveni. Adică oamenii să știe în orice moment situația copiilor lor", a declarat Bănicioiu, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

El a precizat sâmbătă, la conferința la care au luat parte și managerii de spitale unde sunt internați răniții din clubul Colectiv, că urmează șapte zile dificile.

"De asemenea, acolo unde este nevoie de ceva sau mai intervine o nevoie de ceva, ca și până acum, ne informați rapid. Cum am spus-o încă din primele ore ale accidentului, acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi oricine. Sunt binevenite și echipele internaționale, și oamenii noștri au lucrat foarte bine cu ele până acum. Știm că faceți minuni și, în continuare, sperăm că veștile astea rele să lase loc și de vești bune în zilele următoare. Dar, din păcate, cele șapte zile care urmează, începând de astăzi, așa cum spuneau domnii profesori, reprezintă o perioadă dificilă, poate cea mai dificilă din acest tratament", a punctat Bănicioiu.

El a adăugat că în continuare principala activitate care se desfășoară în spitale este aceea de a stabiliza pacienții aflați în stare critică și de a încerca să țină situația sub control.

"Practic, oamenii aceștia fac tot ceea ce este omenește posibil. Mulțumesc pentru cooperarea și sprijinul extern pe care îl avem. Este, într-adevăr, o cooperare multiplă și internațională și cred că este de folos și este în folosul pacienților. Știu că este o situație dificilă", a spus Bănicioiu.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Bănicioiu: "Am să îmi reproșez foarte multe; eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor"