Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Hollande anunţă formarea unei ARMATE comune a Europei: “Trebuie să investim mai mult pentru apărarea Europei”

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat la Bucureşti că susţine proiectul organizării unei armate comune europene, în contextul numeroaselor provocări existente pentru securitatea statelor membre UE.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat la Bucureşti că susţine proiectul organizării unei armate comune europene, în contextul numeroaselor provocări existente pentru securitatea statelor membre UE.

“Trebuie să investim mai mult pentru apărarea Europei, eforturile nu sunt suficiente. Franţa are cel mai mare buget de apărare, dar toate ţările trebuie să se implice mult mai mult. Apărarea împotriva terorismului cere o organizare care să fie diferită de cea trecută. Suntem într-un moment strategic, Europa trebuie să intre într-o etapă nouă în organizarea şi finanţarea apărării ei”, a declarat Hollande într-o conferinţă de presă la Cotroceni.

Întrebat dacă armata comună a Europei nu va intra în concurenţă cu NATO, preşedintele Franţei a răspuns: “Ţările europene fac parte majoritatea din NATO. Trebuie să ne asumăm rolul fiecare. În cadrul acestei alianţe şi Europa trebuie să se organizeze, nu se poate baza doar pe forţe exterioare. Nu facem ceva în afară, în cadrul alianţei trebuie să ne asigurăm că Europa este apărată. Dacă într-o zi vom fi ameninţaţi, trebuie să fim autonomi în decizia noastră. Am fost la summit-ul NATO, din discuţii s-a degajat această linie strategică”.

Opinia lui Hollande este împărtăşită şi de Klaus Iohannis. „Nu se doreşte aşa ceva. Apărarea europeană este o temă foarte importantă. Avem foarte multe programe şi proiecte NATO. Ceea ce se doreşte nu este o concurenţă, ci o sinergie între iniţiativele UE şi NATO, în beneficiul şi unora, şi altora”, a punctat preşedintele României.

Preşedintele Franţei efectuează o vizită de stat în România, în program figurând întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş, dar şi o vizită la laserul de la Măgurele, precum şi inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus de la Ghimbav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » BREAKING NEWS: Hollande anunţă formarea unei ARMATE comune a Europei: “Trebuie să investim mai mult pentru apărarea Europei”