Antena Meniu Search
x

Calendarul pensiilor speciale. PNL și PSD nu vor nici reforma, dar nici să piardă bani din PNRR

Coaliţia de guvernare trebuie să ia, cât mai curând, o decizie în privinţa reformei pensiilor speciale. Astăzi ar urma să fie depuse mai multe amendamente, după ce Comisia Europeană a criticat discrepanţele dintre cele două sisteme de pensii din România. În lipsa unui acord, ţara noastră riscă să piardă miliarde de euro din fondurile PNRR. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.03.2023, 14:08

Vezi și

Miercuri a avut loc o întâlnire între miniștrii Justiției, de Interne, Transporturi, dar și Externe pentru că aici sunt categoriile vizate de pensiile speciale și de o nouă reformă prevăzută în PNRR. 

La nivel politic, nici PNL și nici PSD nu ar vrea această reformă deoarece ar însemna tăierea unor beneficii pe care le au în acest moment, în special, cei din Magistratură, care au cele mai mari pensii speciale chiar dacă nu au contribuit la sistemul de pensii.

Marcel Ciolacu spunea că acest jalon va fi îndeplinit pentru că România nu își permite să piardă niciun euro din PNRR, iar în cazul în care nu facem această reformă a pensiilor speciale ar însemna că țara noastră pierde 1,7 miliarde de euro. Guvernanții nu-și doresc să facă acest lucru, mai ales că Marcel Ciolacu este cel care trebuie să vină la guvernare, la începutul lunii iunie. 

Coaliția de guvernare va analiza toate propunerile venite din partea Ministerelor, iar săptămâna viitoare să înceapă, de fapt, dezbaterile în Parlament.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Calendarul pensiilor speciale. PNL și PSD nu vor nici reforma, dar nici să piardă bani din PNRR